Analyse Top-4 neemt afstand van de rest

Philippe Crols
| 0 reacties
Top-4 neemt afstand van de rest
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag zestien heeft niet echt voor verrassingen gezorgd in de Bundesliga. Zowel boven-als onderaan is er nauwelijks iets veranderd. Werder en Schalke blijven dus de fiere leiders terwijl Hamburg onderaan enkel nog Mainz onder zich ziet staan. De top-4 heeft wel een kloofje geslagen met de rest. Het nummer vier, Bayern, en het nummer vijf, Hertha BSC, worden door zes punten van mekaar gescheiden. 

Beginnen doen we zoals gewoonlijk met de wedstrijd van vrijdag. Daarin slaagde Leverkusen om tegen Hertha BSC een achterstand ongedaan te maken en ten slotte voor eigen volk te winnen met 2-1. Door die overwinning staat Bayer voor het eerst sinds zeer lang opnieuw in de linkerkolom. Hertha verliest de voeling met de top van de rangschikking. 

Op zaterdag wonnen Werder Bremen, Bayern München en VFB Stuttgart immers hun partij. Co-leider Werder haalde de pletwals boven in Frankfurt. Naldo maakte drie van de zes doelpunten. Het werd maar liefst 2-6. Kampioen Bayern had heel wat meer moeite met degradatiekandidaat Energie Cottbus. Gelukkig voor Bayern kon het rekenen op Daniël van Buyten die zijn ploeg naar een 2-1-zege kopte. Ook Stuttgart, de nummer drie, kende veel meer problemen dan verwacht tegen Bochum. Slechts enkele minuten voor tijd werd de beslissende goal gemaakt. 

Onderaan de klassering was het alweer armoede troef voor Borussia Mönchengladbach en Hamburger SV. Gladbach kreeg thuis rode lantaarn Mainz over de vloer en stond tot een minuut voor tijd ook 1-0 voor, maar toen moest het toch nog de gelijkmaker toestaan. Een gedeelde zestiende plaats (en dus ook degradatieplaats) is na zestien speeldagen het deel van Gladbach dat nochtans zeer goed begonnen was aan het seizoen. Ook met HSV ging het dus weer niet goed. In eigen huis werd er opnieuw niet gewonnen. Dit keer was Nürnberg de tegenstander. De partij eindigde onbeslist. Dat gebeurde in wedstrijden van HSV al negen keer, in die van Nürnberg twee keer meer. 

Ten slotte speelden Bielefeld en Hannover op zaterdag ook nog 1-1 gelijk. Beide ploegen handhaven zich zo in de brede middenmoot. 

Op zondag moest Schalke 04 de derby spelen tegen Dortmund. Winst was noodzakelijk wilde het Werder Bremen terug bijbenen op de eerste plaats. Dat gebeurde ook. De bezoekers speelden vrij zwak en dus was een 3-1-overwinning logisch en verdiend. 

Nog op zondag was er een zeer belangrijke zege voor Aachen. De nieuwkomer in de Bundesliga won in en tegen Wolfsburg. Het was al negen speeldagen geleden dat de promovendus nog eens won. Dankzij deze overwinning is Aachen opnieuw de beste promovenus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties