Charlton lijdt pijnlijk puntenverlies

Kevin Vanbuggenhout

Alan Pardew was toe aan zijn debuut als trainer van Charlton Athletic. Hiermee was deze club dit seizoen al aan zijn derde trainer toe. Met het treffen tegen Fulham stond meteen een belangrijke match op het menu.

De start was niet te best voor Charlton. Na dertien minuten keken de Addicks al tegen een achterstand aan. De vrijstaande Bocanegra kopte een vrije trap van Quedrue op doel, Carson kon de bal nog tegen de lat tippen. Maar McBride trapte de rebound in het dak van het doel: 0-1. Zes minuten later kwam Charlton langszij. Niemi kon de bal niet ver wegboksen en Ambrose schoot via de paal binnen. Hier kon Charlton moed uitputten. Charlton domineerde de rest van de eerste helft en Fulham leunde steeds meer naar achteren. Thomas trapte de bal naast. Een schot van ver van Marcus Bent werd gepakt door Niemi. Op slag van rust was daar toch de verdiende voorsprong. Een verre uittrap van Carson belandde bij Darren Bent en die schoot de bal laag in doel.

Op aangeven van de ingevallen Rommedahl schoot Ambrose vlak na rust naast. Het duurde een hele tijd eer Fulham nog eens voor gevaar kon zorgen. Carson pakte het schot van Bocanegra. Rommedahl schoot vanuit een moeilijke hoek op doel, Niemi tipte over. Charlton voelde het laatste fluitsignaal naderen en kroop naar achteren om zijn voorsprong te verdedigen. Fulham bracht in de laatste tien minuten nog een slotoffensief op gang. Fulham claimde handspel van Kishishev in de zestien, maar kreeg geen strafschop. In blessuretijd kwam Fulham toch aan de gelijkmaker toen Quedrue in de 93ste minuut de 2-2 binnenschoot.

Het werd dus nog een pijnlijk debuut voor Alan Pardew. Charlton stond er goed voor, maar slikte in extremis nog een late gelijkmaker. Met dit ene puntje komt Charlton natuurlijk niet veel vooruit. Fulham komt in de stand op gelijke hoogte van Aston Villa en Newcastle.