Onyewu Amerikaans voetballer van het Jaar

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Onyewu Amerikaans voetballer van het Jaar
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Oguchi Onyewu mag zich de beste Amerikaanse voetballer noemen. De verdediger van Standard werd in zijn eigen land als U.S. Soccer Athlete of the Year verkozen. Onyewu heeft die prijs vooral te danken aan zijn uitstekende prestaties op het WK.

De US Soccer Athlete wordt elk jaar verkozen via online voting en raadpleging van enkele belangrijke Amerikaanse voetbaljournalisten en coaches. Beide partijen hebben elk 50% van de stemmen in handen. Onyewu heeft zijn prijs vooral te danken aan de online stemmen.

"Het is een hele eer om als één van de beste atleten van het Amerikaanse voetbal beschouwd te worden", vertelt Onyewu. "Ik wil iedereen bedanken die voor mij gestemd heeft, vooral zij die mij het hele jaar door gesteund hebben. Het is een eer om mijn land te mogen vertegenwoordigen en ik hoop ook in de komende jaren veel te betekenen voor het Amerikaanse voetbal."

Onyewu staat momenteel nog onder contract bij Standard, maar de kans is bijzonder groot dat hij nog deze winter naar het buitenland verkast.        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties