Wedstrijdverslagen 3 Prov .B O-Vl 14/01/2007

Overmere - Moortsele.

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong 10' via De Mulder. Daarna nog een tal van open kansen werden niet benut. Overmere kwam snel opzetten via Ojumah die nog voor rust gelijkmaakte. Na rust was de kous af voor de bezoekers en kon de thuisploeg verder afstand nemen met De Gelder en Ojumah, die de eindstand op 3-1 bracht.

Smetlede - KFCO.Gent.

Een sterk Smetlede keek al vroeg op een achterstand aan doelpunt van Maes in de 15'. Het was daarna wachten tot in de tweede periode. Vooraleer de thuisploeg het verschil kon maken en orde op zaken stellen. Met twee fraaie doelpunten van Goeman 2-1. De Gentse ploeg bezweek niet aan de druk en al snel was het 2-2 via Avtaev in de 70'. Het doel  van Smetlede werd toen belegerd vanuit alle hoeken. Waaruit in een korte tijdspanne nog twee goals vielen voor Gent. Eerst Maes en dan Avtaev legde de eindstand vast 2-4.

T.Melle - Erperondegem.

Een zwak begin voor de thuisploeg die hekkensluiter Erperondegem al in de 2' op voorsprong zag komen,Mallefroy was de boosdoener 0-1. Maar na amper 10' was alles over te doen. T.Melle kwam langzij via Theuns. In de tweede helft stond er een andere thuisploeg op het veld. Veel beter in de combinaties zoudat Vandenberghe het verschil kon maken met twee doelkpunten op rij 3-1. Op het einde kon De Ridder nog tegen scoren vanop de stip, 3-2 werd de eindstand.

SK.Oostakker - Laarne.

De leider SK.Oostakker kreeg Laarne op bezoek. Een ploeg in de rechter kolom van de klassering. De zwakke thuisploeg kon geen vuist maken. Doelman Van Reeth kon in beperkte mate deschade handhaven. In de 24' duwde Braeckman het openingsdoelpunt tegen de netten. SK.Oostakker was op achtervolgen aangewezen. Maar het bleef 0-1 aan de rust. Naar het einde toe kon de zelfde Braeckman de score opdrijven 0-2. Maar de late aansluitingtreffer van Hornsby kon het tij niet meer keren. Een zeer verdiende zege voor Laarne, eindstand 1-2.

Serskamp - Naz/Eke.

Als co-leider Naz/Eke winst kon boeken op het veld van Serskamp, konden ze terug de leiding overnemen. Lange tijd zag het er naar uit dat het een brilscore zou worden. Tot diep in de tweede helft De Hemptinne kort na elkaar tweemaal scoorde, dit in de 80ste en 86'. Een mooie prestatie van de thuisploeg, tegen een ontgoochelende Naz/Eke, eindstand 2-0.

St.Muide - SK.Kalken.

De bezoekers konden op het veld van St.Muide niet overtuigen. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Twee strafschoppen onbenut gelaten en een tal van kansen laten liggen. Zou dat ze na 90' beide tevreden konden zijn met de puntendeling , eindstand 0-0.

VSV.Gent - C.Melle.

Een sterk VSV.Gent kwam in de 15' op voorsprong via Van Quickelberge. C.Melle bood weerwerk in de tweede helft en kwam langzij via Raymond, ondanks de uitsluiting van Braeckman (C.Melle). Toen het duo Van Trier en Bulteel de bezoekers op een hoopje speelde was het kaf van het koren voor C.Melle. Van Trier eerst als assists en daarna als afwerker werd het 3-1 na 90'.

Heusden - Azalea.

In een spannend duel tussen Heusden en Azalea, waren er zeven doelpunten te noteren. Schijvens in de 4' en Lybaert op het halfuur brachten zou de 0-2 op het bord. Net voor rust kon Heusden tegen scoren via Van De Velde ruststand 1-2. Na de koffie een collectief sterke thuisploeg die in de 69' langzij werd gebracht via Verlee. Maar Azalea ging niet tenonder en kwam terug hun voorsprong behalen via Lybaert. Dit alles was van korte duur de gelijkmaker was het wapenfeit voor Heusden, in de 79' Van De Velde door 3-3. Op de valreep kon de winst binnenshuis houden worden Grobet zorgde voor de verdiende zege , eindstand dus 4-3.