Lovendegem periodekampioen ondanks zware nederlaag

Het is duidelijk dat de winterperiode Lovendegem geen deugd heeft gedaan: twee zware uitnederlagen en het uitvallen van het centrale middenveld is er wat te veel aan. Want naast Ramaekers is nu ook Camilleri uitgeschakeld, naar men zegt voor 5 tot 6 weken. Goethals nam zijn plaats in.
De eerste helft was een vrij pover beestje: Lovendegem had het betere van het spel, maar de kansjes werden niet afgewerkt. Op de 28e minuut haalde Rojdi uit vanop 20 meter en was het omdat de bal afweek of dat de wind er zich onder zette, het leder ging over De Paepe in doel. 1-0. Lovendegem reageerde met een schot van Wesley Van Audenaerde. Eine loerde op de counter en een paar keer liet Van De Sompel zich vangen.

In de tweede helft begon Lovendegem aanvallend: Moerman knalde een kans over. Al na een paar minuten was de storm over en kon Eine het spelletje spelen waar de ploeg sterk in is. Balverlies van Lovendegem in het middenveld gaf Eine de kans een counter uit het boekje te spelen en Van De Sompel kon, via de twee palen, binnentikken. Enkele minuten later trapte Peter De Paepe onzuiver uit en door een enorm effect bleef de bal binnen de lijnen. Een Eine-speler drong het strafschopgebied binnen en ging over het been van Van Audenaerde. Logische strafschop die Van De Sompel netjes binnentrapte. 3-0 en de speaker van Eine was de tel van het aantal doelpunten van Gunter Van De Sompel kwijt. Lovendegem reageerde nog eens via een poging van Ponnet en in de 37e minuut was de kous helemaal af: De Ridder kon opnieuw een verzorgde aanval binnentrappen. 4-0 is een pijnlijke nederlaag. Het behalen van het 2de periodekampioenschap maakt iets goed, maar het uitvallen van steeds meer spelers doet angstig terugdenken aan het begin van dit seizoen. Misschien dat de rustweek van volgende week iets kan verhelpen? Want hoe we het ook bekijken: we hebben nog 12 punten nodig om op onze twee oren te slapen voor de eindronde.