RS Decoratie Edegem - ZVC Borgerhout

Rita De Meyer

Eerste helft
RS Decoratie Edegem kende een droomstart. In de 1stee minuut profiteerde Abdelaziz Jaffal van balverlies van Mohamed Joundi en zette hiermee de openingscore (1-0) op het bord. Borgerhout probeerde te reageren, maar was niet in staat om het aanvallende Edegem te stuiten. Nadat in de 4deb minuut Pascal Vercauteren na een mooie combinatie met Vincent Roose en Samir El Haoual het zijnet trof, was het in de 6de minuut diezelfde Pascal Vercauteren die een geloste bal van doelman Talhaoui binnentrapte (2-0). Het duurde echter tot halverwege de eerste periode voor Borgerhout kwam dreigen en waarbij zowel Sababti als Joundi het doelhout raakte. In de 14de minuut van de wedstrijd stonden beide ploegen met 5 blauwe kaarten, maar in de 15de minuut viel nummer 6 voor Borgerhout. Samir El Haoual nam de 10 meter voor zijn rekening en schoot de bal snoeihard voorbij doelman Talhaoui (3-0). Nog geen minuut later viel ook nummer 6 voor RS Decoratie Edegem. Doelman Talhaoui zette zich aan het kanon, Thierry Rousseau wist de bal te stoppen, maar een goed gevolgde Kasmi wist de kans toch te benutten (3-1). In de 17de minuut kreeg Borgerhout hun 7de kaart, maar Samir El Haoual trapte de 10 meter over het doel. Nummer 8 voor Borgerhout viel in de 18de minuut en nu was het Abdelaziz Jaffal die zijn kans nam en de 10 meter in het Borgerhoutse doel trapte (4-1)

Tweede helft

Na de pauze greep een ontketend Borgerhout Edegem direct bij de keel. Al in de 2de minuut trapte Sababti een afgeweken bal binnen (4-2) en waarna Joundi in een wervelde fase de achterstand nog eens milderde (4-3). In de 4de minuut kwam Borgerhout op gelijke hoogte via Zouggaghi (4-4) en kon alles terug overgedaan worden. Thierry Rousseau deed uitstekend werk in het doel, en de andere spelers waren terug bij de les. In de 6de minuut trokken sterhouders Vincent Roose en Samir El Haoual in de aanval. Samir zag Vincent op gelijke hoogte volgen, speelde zijn verdediger uit en presenteerde de bal voor de voet van Vincent die zulke kans niet laat liggen (5-4). In de 10de minuut kreeg Kasmi een terechte rode kaart voorgeschoteld. Deze was hiermee niet akkoord, wat tot een opstoot leidde. De begeleiders van Borgerhout bijgestaan door enkele (5) leden van de federale Politie konden de gemoederen bedaren zodat de wedstrijd na enkele minuten oponthoud toch terug kon verder gezet worden. In de man meer situatie is het altijd wat makkerlijker spelen, en Abdelaziz Jaffal kon dan ook in de 11de minuut de voorsprong terug opdrijven (6-4).
Borgerhout begon risico’s te nemen en liet doelman Talhaoui mee oprukken. Samir El Haoual zag in de 14de minuut dat het Borgerhoutse doel open lag en trapte de bal van ver in eigen helft binnen (7-4). Nog in diezelfde minuut kreeg Steven Seedo de bal in de voet en weer was de mee opgerukte doelman Talhaoui verslagen (8-5). In de 17de minuut kon Hitou de stand nog milderen (8-5), maar RS Decoratie Edegem controleerde de wedstrijd en kon de laatste twee minuten de bal in hun bezit houden.