Bremen Schalke falen niet

Philippe Crols

Werder Bremen en Schalke 04 zullen de volgende speeldag met evenveel punten elkaar bekampen. Noch Bremen, noch Schalke maakte woensdagavond een foutje. Werder won de moeilijke verplaatsing te Leverkusen, Schalke had dan weer wat geluk nodig om zich voorbij Aachen te knokken.

Schalke 04 – Alemannia Aachen  2-1

De thuisploeg had de heenwedstrijd al vrij gevleid gewonnen met 0-1. Nu kwam het na een kwartier 0-1 achter na een goal van Ibisevic.Lang duurde de bezoekende vreugde niet. Rafinha zette halverwege de eerste helft de bordjes opnieuw gelijk na het nemen van een strafschop. Lange tijd leek Aachen een gelijkspel uit de brand te gaan slepen. Een kwartier voor tijd verschalkte Sichone echter zijn eigen doelman, 2-1 en weg punt voor Aachen.
Leverkusen – Werder Bremen  0-2

Leverkusen boog afgelopen week nog een 2-0-achterstand om in een 2-3-overwinning. Dat was tegen Alemannia Aachen en met alle respect voor die ploeg, maar Werder Bremen is nog van een ander kaliber. De bezoekers zaten ook al vrij snel op rozen. De onvermijdelijke Klose maakte er na een kwartier 0-1 van. Die score bleef vrij lang op het bord staan. Twintig minuten voor tijd werd bij de thuisploeg Castro nog uitgesloten. Enkele minuten later verdubbelde Almeida de score. 0-2 en dat was ook de eindstand.