Cambodja wil voetballers trots teruggeven

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cambodja wil voetballers trots teruggeven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Cambodjaanse voetbalbond wil de nationale spelers hun trots teruggeven. Daarvoor neemt het wel een opmerkelijk initiatief. De clubs in Cambodja zullen zonder buitenlandse spelers strijden om de Cambodjaanse beker, de Hun Sen Cup genoemd. Aan het persagentschap Reuters zegt Sao Sokha, voorzitter van de voetbalbond, dat de buitenlanders gewoon té goed zijn.

De dertig clubs die meedoen aan het bekertoernooi hebben samen besloten om geen buitenlanders op te stellen. "Ze zijn langer, sterker en hebben veel meer ervaring. Het is niet eerlijk als we ze laten meedoen. In vergelijking met de Cambodjanen zijn de buitenlanders veel te goed", aldus Sokha.

Het zijn vooral spelers uit Noord-Korea en Brazilië die in Cambodja komen voetballen om hun brood te verdienen. Sokha vindt niet dat door deze buitenlanders uit te sluiten, ze aan discriminatie doen. Hij wil gewoon dat de Cambodjaanse voetballers de kans geven om zelf weer te winnen en weer trots op zichzelf te worden. In mei begint de Cambodjaanse competitie opnieuw en dan zijn de buitenlanders opnieuw welkom.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties