HBSC en HSV schaamte voorbij

Philippe Crols

Hamburger SV en Hertha BSC hebben niet echt goed gepresteerd tijdens de week. Hamburg slaagde er thuis tegen Cottbus opnieuw niet in te winnen voor eigen volk. HBSC ging dan weer met forfaitcijfers ten onder tegen Hannover. Mainz deed dan weer een uitstekende zaak.

Hannover – HBSC  5-0

Jawel, u leest het goed: 5-0. Hertha wist nochtans dat het een geweldige zaak in het klassement kon doen, maar stond aan de rust al hopeloos in het krijt. Twee keer Vinicius en een keer Fahrenhorst zorgden voor een 3-0-ruststand. Rozenthal maakte er al vrij snel 4-0 van. Lala legde een kwartier voor het einde de 5-0-eindstand vast.

HSV – Cottbus  1-1

HSV heeft met Felix Magath inmiddels een nieuwe trainer. Thomas Doll moest eindelijk plaats ruimen nadat HSV opnieuw niet voor eigen volk had gewonnen. Sorin had de thuisploeg al na vier minuten op voorsprong geplaatst vanaf elf meter. Vier minuten later maakte Radu gelijk. Dat was ook de eindstand en dus goed voor het ontslag van trainer Doll.

Mainz – Dortmund  1-0

FSV Mainz heeft een schitterende zaak gedaan. Het won met het kleinste verschil van Dortmund en dankzij die recente 6/6 is er opnieuw hoop in het behoud. Een strafschop van Andreasen op het uur zorgde ervoor dat de punten in Mainz bleven en de rode lantaarn werd doorgegeven.