Anciaux onderhandelt met bond over subsidies

Anciaux onderhandelt met bond over subsidies
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als de KBVB zich schikt naar het decreet op sportfederaties maakt het kans op subsidies. Dat zegt Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. Anciaux is momenteel bezig met onderhandelingen rond subsidies, en volgens Anciaux is er geen reden waarom het niet tot een akkoord zou komen. De KBVB heeft immers geld nodig na de tegenvallende prestaties van de Rode Duivels de laatste jaren.
 
Zoals u al kon lezen op Voetbalkrant.com zouden ze overwegen om de lidgelden van de clubs te verhogen, evenals de boetes. Volgende week staan er nog meer gesprekken op het programma. Het is vooral de bedoeling dat er vooroordelen weggenomen worden rond de subsidies. Vlaamse subsidies willen immers niet zeggen dat de nationale voetbalbond daarom moet splitsen of dat er geen sprake meer kan zijn van een nationale ploeg of competitie.
 
“De KBVB moet niet splitsen, maar in haar schoot een Vlaamse en Franstalige liga oprichten”, aldus Anciaux in Het Laatste Nieuws. Alleen dan kan het voetbal op een miljoen euro subsidies rekenen voor het jeugdvoetbal.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties