Bulgaarse arbiters lang geschorst

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bulgaarse arbiters lang geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Bulgaarse voetbalbond heeft besloten om vijf scheidsrechters langdurig of levenslang te schorsen. Momchil Vraikov en Dimitar Dimitrov hebben het tijdens de eerste seizoenshelft in de Bulgaarse competitie zo bont gemaakt, dat ze hun scheidsrechtersplunje definitief mogen opbergen. Beide scheidsrechters werden meteen na de eerste competitiehelft van de scheidsrechterslijst geschrapt. Boris Alexandrov, de voorzitter van de voetbalbond, had zoveel klachten gekregen over het duo, dat hij niet anders kon dan dergelijke maatregel te nemen.

Naast de levenslage schorsing van deze twee scheidsrechters besloot de Bulgaarse bond ook om Petar Stoyanov, Ivaylo Bozev en Dimo Radev voor een jaar op non-actief te zetten. Het is in Bulgarije trouwens geen primeur dat scheidsrechters een tijdje niet mogen fluiten. In de eerste competitiehelft waren ook vier andere scheidsrechters al geschorst.

Na de lange winterstop in het Balkanland, hervat de Bulgaarse competitie komend weekend weer. Na vijftien wedstrijden staat Levski Sofia aan de leiding van het klassement. Het wordt gevolgd door stadsgenoot CSKA Sofia dat op twee eenheden volgt op de tweede plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties