Lille wil zelfs naar het TAS stappen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lille wil zelfs naar het TAS stappen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse club Lille OSC is niet van plan zich neer te leggen bij de 0-1-nederlaag die het vorige week op het veld van Lens opliep tegen Manchester United in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. De Fransen gaan alvast in hoger beroep tegen de goal van Welshman Ryan Giggs die in hun ogen niet geldig is. De zaak komt volgende vrijdag voor.

De tuchtcommissie van de UEFA wees al een replay af. Zij steunden de Nederlandse scheidsrechter Erik Braamhaar. Die liet Giggs een vrije trap nemen terwijl de Fransen nog bezig waren hun muur op te stellen. Bovendien floot Braamhaar ook niet om het spel te hervatten.

Tegenover het persagentschap Reuters zegt Michel Seydoux, de voorzitter van de Noord-Franse club, dat de zaak door de UEFA tot op het bot moet worden onderzocht. "Het moet duidelijk worden dat de scheidsrechter het resultaat van het duel heeft beïnvloed. Wij hebben de morele plicht om een procedure te starten", aldus de verongelijkte voorzitter.

Mocht Lille opnieuw in het zand bijten, dan dreigt de club in hoger beroep te gaan bij het TAS (Tribunal Arbitral du Sport, nvdr) in het Zwiterse Lausanne. De Franse club moet echter zelf ook nog opletten. De UEFA onderzoekt ook of het de club kan straffen omdat hun spelers dreigden van het veld af te stappen. En ook de supportersrellen die zich tijdens het duel plaatsvonden, worden nader onderzocht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties