Luch Energ.: Europees voetbal aan de Japanse Zee?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Luch Energ.: Europees voetbal aan de Japanse Zee?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sergei Pavlov, de manager van de Russische club Luch-Energiya Vladivostok, wil Europa in. Die wens doet vele Europese teams wellicht de wenkbrauwen fronsen. Een verplaatsing naar Vladivostok is geen pretje want de club speelt zijn partijen aan de grens van Oost-China aan de Japanse Zee.

Luch-Energiya eindigde vorig seizoen in zijn eerste jaar in de Russische hoogste klasse als zevende. Geen enkel team is echter blij met de aanwezigheid van de Siberiërs in de hoogste klasse. Een reisje naar Vladivostok neemt al snel tien uur vliegen door verschillende tijdzones in beslag en bovendien heb je daardoor met een flinke jetlag af te rekenen.

CSKA-coach Valery Gazzayev vond dat de verplaatsing naar Vladivostok heel zijn trainingsschema in de war stuurde en bovendien kwam zijn ploeg de week nadien heel slapjes voor de dag in de CL-partij tegen Porto waar het met 2-0 verloor. Bij Luch vinden ze dat de andere teams niet moeten klagen. Ze zijn van mening dat zij het grootste nadeel hebben omdat ze voor iedere uitwedstrijd altijd naar het westen van Rusland moeten reizen.

Nu Luch-Energiya de ambitie heeft om Europees te spelen, komt het probleem van de jetlag ook bij de UEFA terecht. Ook een belangrijk lid van de Russische voetbalbond wist al te vertellen aan het persagentschap Reuters dat de bond niet zit te wachten op een Europese deelname van het Siberische team. "Team uit West-Europa vinden een uitwedstrijd in Moskou al helemaal niks. Ik denk dat ze grijze haren zouden krijgen van een partij in Vladivostok. Neem nu een club uit Engeland. Om in Vladivostok te voetballen, moeten ze veertien uur vliegen, tienduizend kilometer afleggen en reizen ze door tien verschillende tijdzones. En dat twee keer, dat is een nachtmerrie."

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties