Nieuwe trainer KVV Heusden-Zolder

Mario Lelievre

Vorige donderdag ontsloeg KVV Heusden-Zolder zijn trainer Jean-Pierre Swerts na het 3-1 verlies op Hoogstraten. De Limburgse club was al langer afgezakt naar een degradatieplaats. In januari kon de ploeg nog met 1-2 winnen in Bree, daarvoor moeten we teruggaan tot november vorig jaar dat de club nog drie punten wist te oogsten. Na het ontslag van Swerts nam hulptrainer Mertens Danny de ploeg even onder de vleugels.

KVVHZ nam het afgelopen speeldag thuis op tegen Thes Sport en won deze levensbelangrijke wedstrijd met 3-2. KVV Heusden-Zolder bereikte de rust met een geruststellende 2-0 voorsprong en dit dankzij twee schitterende doelpunten van Kim Claes. Vlak na de koffie werd het al vlug 2-1 na dom balverlies in de zestien. Na amper vijf minuten in de tweede helft zag geel-groen, toen het met tien man kwam te staan, een doemscenario opduiken. Nog geen tien minuten later gebeurde er wat iedereen vreesde, het werd 2-2. Vol wilskracht bleef KVVHZ strijden voor dat ene puntje, tot de ingevallen Kevin Ulenaers vier minuten voor affluiten alleen op doel kon afgaan en niet zelfzuchtig de bal mooi breed legde op de ook al ingevallen Daniele Sestu, 3-2. De ontlading na de wedstrijd was groot, maar ook het besef dat dit slechts één van de negen finales was die nog dienen gespeeld te worden.

Gisteren dan stelde KVV Heusden-Zolder zijn nieuwe trainer voor, Fons Moons. Als speler was Moons actief bij Beringen FC en FC Diest. Begin 2000 was hij al eens twee seizoenen trainer van Berkenbos, zoals de club toen noemde. Fons werd gekozen om zijn kennis van ons huis en omdat hij “gedrevenheid” kan overbrengen op de spelers, klonk het in Heusden-Zolder.