Palermo - Milan als blikvanger

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Palermo - Milan als blikvanger
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag wordt alweer een volledige speeldag afgewerkt in de Serie A. Inter lijkt al zeker van een 18e overwinning op rij tegen Udinese, Roma reist af naar Chievo en de interessantste affiche is Palermo - Milan.

Inter moet het zonder een rist middenvelders stellen: na Cambiasso en Vieira, langdurig geblesseerd, is dit keer ook Stankovic onbeschikbaar door schorsing. Dacourt zat vorige speeldag zijn straf uit en is weer van de partij. Vooraan moet Adriano nog steeds boeten voor zijn wilde feestjes: hij start op de bank.
Udinese reist ernstig verzwakt naar Milaan: Iaquinta brak tegen Parma zijn kaakbeen en is enkele weken out. Zapata (foto) komt terug in de verdediging en hij zal werk genoeg krijgen tegen Italiës beste aanval.

Coach Del Neri stuntte in de heenronde door tegen zijn ex-ploeg een punt te pakken met Chievo en hoopt dit in eigen huis te herhalen tegen AS Roma. De Albanees Bogdani, afgelopen speeldag goed voor 2 doelpunten, is daarbij het speerpunt. Bij de Romeinen lijkt Tavano, na zijn doelpunt tegen Reggina, weer te mogen starten. Wilhelmsson ligt in balans met Taddei voor een plaats op de flank.

Palermo mag niet verliezen van Milan of Champions-Leaguevoetbal volgend seizoen komt op de helling te staan. De Rosaneri kunnen gelukkig weer rekenen op Corini en Di Michele, maar in de verdediging raakt Barzagli (foto) wellicht niet speelklaar. Doelman Fontana herstelt nog van een whiplash tegen atalanta en wordt mogelijk vervangen door Agliardi. Bij Milan zijn er ook genoeg blessurezorgen, vooral achteraan: liefst 8 verdedigers zijn onbeschikbaar, door blessure (Nesta, Maldini ...) of schorsing (Oddo). Vooraan rekent Ancelotti op een bevlieging van Kakà of Ronaldo. Wint Milan, dan komen de Rossoneri, met 1 match minder gespeeld, op 5 punten van Palermo.

Torino neemt het op tegen Cagliari in een degradatietreffen. Opmerkelijk is dat beide ploegen maandag hun coach de laan uitstuurden en nog opvallender is dat ze als nieuwe trainer iemand binnenhaalden, die dit seizoen al aan het hoofd van de ploeg stond. De Biasi (Torino) en Giampaolo (Cagliari) werden weer in de armen gesloten door hun respectieve voorzitters. Vooral de Granata zijn ziek: zes opeenvolgende nederlagen duwden de ploeg diep weg in het degradatiemoeras. De Biasi hoopt dat Rosina de ploeg aan doelpunten kan helpen: tegen Chievo was de speler uit de selectie gelaten, nadat hij kritiek had gespuid op club en medespelers, maar Torino heeft zijn genie nodig.

Lazio wil zijn vierde plaats behouden en wint daarom beter van Catania. Mudingayi is nog steeds niet hersteld van zijn rugblessure.

De andere wedstrijden van de zesentwintigste speeldag:

Reggina - Fiorentina
Ascoli - Parma
Empoli - Messina
Sampdoria - Atalanta
Siena - Livorno


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties