Leiva: 'Weet niet wat ik doe als ik vanavond scoor'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Leiva: 'Weet niet wat ik doe als ik vanavond scoor'
Foto: © SC

Vanavond neemt Anderlecht het thuis op tegen Charleroi. Een speciale wedstrijd voor Christian Leiva, die door Anderlecht uitgeleend werd aan de Karolo's.

"Ik wil aan het publiek van Anderlecht tonen dat ik kwaliteiten heb", vertelt Leiva in Het Laatste Nieuws. "Maar over trainer Vercauteren wil ik niets meer horen. Ik speel niet meer voor hem, dat is gedaan."

"Hoe ik zou reageren als ik scoor? Dat weet ik niet. Revanche is niet wat mij drijft, maar ik zou wel heel blij zijn met een goal tegen de beste ploeg van België. Ik zou me wel proberen te bedwingen. In elk geval tot het einde van de match, want wat ben ik met een goal als we zouden verliezen? Maar ik wil deze match aan duizend per uur spelen. Dat is die persoonlijke druk: ik wil geen fout maken en bewijzen dat ik mijn plaats waard ben."

"Ik droom niet van een terugkeer naar Anderlecht. Vercauteren heeft zijn ideeën over het profiel van een verdedigende middenvelder. En daar pas ik niet in. Wat ik de volgende maanden ook doe: als ik niet in zijn profiel pas, maak ik nooit een kans bij hem. Dat besef maakte mij bij Anderlecht ook zo machteloos. Ik raakte er echt gefrustreerd door. Ik heb de moeilijkste zes maanden van mijn carrière achter de rug. Maar ik wil het verleden achter me laten en weer top worden."

"Maar volgens mij speelden er toch ook andere dingen", gaat Leiva verder. "Als Frutos of Goor op training eens een mindere dag had, reageerde de trainer daar altijd anders op dan met mij. Op zulke momenten dacht ik: het gaat helemaal niet om mijn rendement. 'Vertrouwen verdien je', zei de trainer altijd. Maar hoe kon ik dat vertrouwen afdwingen als ik geen kans kreeg op het veld? Dat was een vicieuze cirkel, het werd tijd dat die verbroken werd."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties