Van der Gun wacht weer lange revalidatie

Van der Gun wacht weer lange revalidatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zit FC Utrecht en Cedric Van der Gun niet mee. Voor de derde keer in twee seizoenen tijd raakte de Nederlander zwaar geblesseerd. Op een training afgelopen vrijdag zou de aanvaller weer een zware knieblessure hebben opgelopen.

Een MRI-scan heeft aangetoond dat Van der Gun een kruisband heeft afgescheurd. Over twee weken wacht hem een operatie en dan zal hij zes tot negen maanden moeten revalideren. 

Eerder moest de ex-speler van Ajax Amsterdam en Borussia Dortmund al twee keer terugvechten na een zware blessure. Bij die laatste club duurde het acht maanden vooraleer hij aan spelen toekwam na een knieblessure in de zomer van 2005. In december 2006 blesseerde hij zich al eens bij Utrecht en moest de 27-jarige spits drie maanden langs de kant toekijken. 

Door al die pech speelde Van der Gun bitter weinig in de afgelopen twee seizoenen. Hij kwam slecht aan 21 competitiepartijen waarin hij toch vier keer de netten bol kon zetten. Slechts negen keer kon de Hagenees de negentig minuten volmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties