'Saviola trekt naar aartsrivaal Real'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Saviola trekt naar aartsrivaal Real'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse krant Marca pakt vandaag uit met verrassend nieuws. Volgens het dagblad zou de Argentijn Javier Saviola op het einde van dit seizoen FC Barcelona inruilen voor de aarstrivaal uit de Spaanse hoofdstad, Real Madrid. De 25-jarige Argentijn zou zelfs al een mondeling akkoord hebben bereikt met de Madrilenen.

Saviola is einde contract in Catalonië en kan FC Barcelona dus transfervrij verlaten. De directie van Barcelona wilde tot dus ver nog geen werk maken van een contractverlenging. "Ik denk nu gewoon aan mezelf, niet aan wat me mogelijk nog te wachten staat. Ik kan niet langer wachten op een aanbieding van Barcelona. Ik moet aan mijn toekomst denken. Die toekomst zal weldra duidelijk worden, maar ik heb nergens een voorcontract getekend", aldus El Conejo vorige week op een persconferentie.

Saviola, naar Europa gekomen als supertalent, kon nooit volledig overtuigen bij Barcelona. In 2001 kwam de toen 19-jarige Argentijn over van River Plate. Barcelona betaalde voor de aanvaller toen zo'n 32 miljoen euro. Na drie seizoenen in Camp Nou werd hij verhuurd aan AS Monaco. Het jaar daarna werd hij opnieuw uitgeleend, aan FC Sevilla, die hij naar de winst in de Uefabeker stuurde. Barcelona haalde hem voor dit seizoen terug maar hij kwam tot dus ver niet verder dan zeventien competitieduels waarvan elf keer als invaller. Vijf keer kon hij scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties