EK -17: 'Afgezien, maar we groeien'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -17: 'Afgezien, maar we groeien'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niels Ringoot (Anderlecht) bezorgde Jong België vrijdag niet alleen een verdiende gelijkmaker. De linkerflankverdediger houdt ons land in de running voor een plaats in de halve finales van het EK -17, een plaats die België verzekert van een ticket voor het WK -17.
 
“Vanaf de 15de minuut speelde wij een heel goede eerste helft. Na de rust gaat veel krediet naar België. Zij speelden een zeer goede tweede helft. Het werd uiteindelijk nog een close encounter”, reageerde John Peacock na de wedstrijd respectvol voor de nationale ploeg. Niet dat hij dat voor de match niet toonde. Peacock  paste zich aan aan de Belgen en liet Seth Ofori Twumasi langs de kant om beter te kunnen verdedigen op Christian Benteke (Racing Genk).
 
Langs Belgische kant toonde Bob Browaeys zich zeer tevreden. “Ik ben heel blij met het resultaat. We waren goed gestart, maar de Engelsen kwamen beter en beter in de wedstrijd en kwamen uiteindelijk op voorsprong  Het was voor ons belangrijk dat we kort na de rust konden tegenscoren. Dat gaf ons veel vertrouwen en ik ben zeer tevreden met onze sterke tweede helft. Tijdens de eerste helft gaven we te veel ruimte op het middenveld weg, na de rust zetten we meer druk naar voren”, aldus Browaeys. "We hebben afgezien, maar we groeien. Engeland had al vier keer op rij gewonnen. Nederland, zes keer. We mogn dus tevreden zijn."
 
Tijdens de eerste helft kende België veel moeilijkheden met de Engelse spelversnellingen en de flitsen van aanvallers Victor Moses en Daniel Rose, maar na de koffie toonden de jonge Duivels, onder het commande van Eden Hazard (Lille), zich sterker dan hun Britse collega’s. Maar hoe moeten we de fysieke paraatheid van onze jongens nu inschatten? “Het gaat minder over uithouding en meer over explosiviteit”, verklaart Browaeys. “Als de snelheid uit het spel verdwijnt, krijgen wij meer kansen. Qua uithouding zit het wel goed.”
 
Over de kwalificatiekansen van België blijft Browaeys voorzichtig. “Alles is nog mogelijk, maar we mogen niet denken dat we zomaar gaan winnen van Ijsland. Ze hebben niet voor niets Portugal en Rusland, twee sterke ploegen, uitgeschakeld”, probeert Browaeys het enthousiasme te temperen. “En met die aavaller (Kolbeinn Sigthorsson, red.) hebben ze een goede speler in huis.
 
Mits winst en een overwinning voor Nederland of Engeland is België geplaatst voor de halve einstrijd. Bij een gelijkspel in de andere wedstrijd beslissen de onderlinge confrontaties.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties