Derde keer, goede keer voor AS Roma

Na twee opeenvolgende verloren finales tegen Inter heeft AS Roma zijn revanche te pakken in de Coppa Italia. De Romeinen verloren weliswaar de return in Milaan, maar na de 6-2 uit de heenwedstrijd bleek de kleine nederlaag ruim voldoende voor de beker.

De Inter-spelers wisten dat er snel doelpunten moesten vallen, wilden ze nog een kans maken. Stankovic had dat goed begrepen en al na 4 minuten lobde hij heerlijk over Doni, maar de dwarsligger lag in de weg. De Serviër ging even later verdacht neer in de zestien, maar scheidsrechter Morganti liet begaan. Crespo kopte even voorbij het halfuur van dichtbij op Doni, Cruz scoorde kort voor de pauze maar stond net buitenspel en heel Inter schreeuwde opnieuw om een strafschop, nadat Maicon in een duel met Aquilani tegen de vlakte ging: na een eerste helft, met vooral eenrichtingsverkeer, gingen beide ploegen rusten bij een 0-0 stand.

Na de pauze zat de vlam al gauw in de pan: Maicon zette voor, Crespo anticipeerde op zijn belager Ferrari en kopte binnen, 1-0. In de 56e minuut bediende Figo Cruz en de Argentijn schoot perfect: 2-0. Bij Inter begon het geloof in de remonte te groeien. Na een overtreding in het voordeel van de bezoekers hield coach Mancini het niet meer: na hevig protest moest hij de dug out verlaten. Op de tegenaanval werd Roma steeds gevaarlijker en Cordoba stopte een aanval met de hand: tweede geel voor de Colombiaan en Inter stond nog met zijn tienen. In de 83e minuut kregen de Nerazzurri de doodsteek: Perrotta deed een gevaarlijk schot van Totti afwijken en Toldo was kansloos: 2-1. Kort voor affluiten hield Panucci de alleen doorbegroken Recoba tegen, wat hem ook een rode kaart kostte, maar dat kon de feestvreugde bij de Romeinen niet meer bederven.