ManU haalt diamanten in Portugal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
ManU haalt diamanten in Portugal
Foto: © SC

Manchester United heeft twee grote beloften vastgelegd uit het Portugese voetbal. Eén van de namen is ondertussen al bekend bij het grote publiek: Nani, speler bij Sporting Lissabon. Anderson, een Braziliaan die bij FC Porto speelde, is de andere aanwinst voor volgend seizoen.

De Engelse landskampioen bevestigde op zijn webstek dat de club al een akkoord bereikte met de genoemde spelers en hun desbetreffende clubs. Een officieel bericht zal nog later volgen als alle administratieve procedures en medische keuringen afgerond zijn.

Nani is een 20-jarige aanvaller die zijn roots heeft op de Kaapverdische Eilanden. Hij was al vijf keer Portugees international en scoorde bij zijn debuut zijn enige doelpunt tot dus ver. Als Nani scoort, viert hij dat vaak met salto's. Bij Manchester United hopen ze dat hij zich even stormachtig zal ontwikkelen als zijn landgenoot Cristiano Ronaldo die overigens fel aandrong voor Nani's komst naar Old Trafford.

Anderson stond in Brazilië geboekstaafd als een wonderkind. Hij hielp destijds Grêmio Porto Alegre aan de promotie naar de Braziliaanse hoogste klasse voor hij naar Porto verhuisde. In Portugal leverde hij vooral wisselende prestaties af. In oktober vorig jaar liep de aanvallende middenvelder wel een gebroken kuitbeen op waardoor hij vijf maanden uit roulatie was. Anderson maakt deel uit van de Braziliaanse selectie die straks in Venezuela de Copa America betwist, maar hij moet zijn debuut bij de Seleçao nog maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties