Ranieri dicht bij overgang naar Man City

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Ranieri dicht bij overgang naar Man City
Foto: © SC

Claudio Ranieri staat dicht bij een overgang naar het Engelse Manchester City. Indien de club overgenomen wordt door de Thaï Shinawatra, wordt Ranieri wellicht de nieuwe manager van City. De Italiaan staat al geruime tijd helemaal bovenaan het lijstje kandidaat-trainers. Ranieri loodste Parma het afgelopen seizoen vanuit een verloren positie toch naar het behoud in de Serie A. Parma heeft Ranieri ook een nieuw contractvoorstel gedaan, maar blijkbaar is de 55-jarige Italiaan meer geneigd om de ontslagen Stuart Pearce op te volgen bij Manchester City. 

En het is Ranieri menens. Hij is er vast van overtuigd dat hij het mirakel dat hij realiseerde bij Chelsea nog eens kan herhalen. "Het is de bedoeling om City zo snel mogelijk op dezelfde hoogte als Man United te brengen in de stand. Ik hoop iets moois op te bouwen bij Manchester City. De uitdaging die ik bij Man City kan aangaan herinnert me aan mijn ervaring bij Chelsea. Al heeft City mij nu uitgekozen en bij Chelsea trof Abramovich mij aan bij de club. Maar bij Chelsea bouwden een goed team, zonder geld te spenderen. Daardoor werd Abramovich overtuigd de club te kopen. Uit het niets creëerde ik een mirakel bij Chelsea. Daarna kwamen er tonnen geld en verschillende topspelers" aldus Ranieri. 

De Italiaanse coach loodste Chelsea destijds naar de halve finales van de Champions League en de tweede plaats in de Champions League waarna Abramovich José Mourinho aanstelde als manager in 2004. Ranieri heeft alleszins uitgekeken naar zijn terugkeer naar het Engelse voetbal. "Het Engelse voetbal werkt fascinerend. Sommige van de rijkste mensen ter wereld doen belachelijke dingen om toch een Engelse club te kunnen kopen vanwege de luxe van de Premier League. Het Italiaanse voetbal is spijtig genoeg ook zwakker dan het Engelse, ondanks de ongelooflijke zege van Milan in de Champions League. Een terugkeer naar Engeland brengt mij terug naar het middelpunt van iets belangrijks" wist Ranieri erover te zetten. 

Het is wel duidelijk dat er eerst een overname moet komen vooraleer Ranieri aangesteld kan worden als nieuwe manager. Indien Thaksin Shinawatra effectief de nieuwe eigenaar wordt van Manchester City, lijkt een akkoord met Ranieri dichtbij.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties