Was het gisteren Mpenza's laatste interland?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Was het gisteren Mpenza's laatste interland?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad pakken vandaag uit met het bericht dat Emile Mpenza gisteren in Helsinki zijn laatste interland voor de Rode Duivels heeft gespeeld. De 28-jarige aanvaller van Manchester City zou zich volop op zijn club willen concentreren. Naar verluidt moest bondscoach René Vandereycken hem nog overhalen om mee te spelen tegen Portugal en Finland.

"Wij kennen de situatie. We praten nog met hem maar hem overtuigen wordt wel erg moeilijk", aldus Jean-Marie Philips, de kersverse CEO van de Belgische voetbalbond. Emile Mpenza wil zelf geen commentaar geven geheel in de lijn van de laatste weken. Hij vermijdt al de hele tijd zoveel mogelijk contacten met de media.

Rachid Tajmout, de manager van de jongste Mpenza, spreekt in La Dernière Heure de berichten tegen. "Emile liet me weten dat het valse geruchten zijn en dat hij helemaal niet de intentie heeft om te stoppen als Rode Duivel. Emile begrijpt niet waar dit vandaan komt. Als hij had willen stoppen, was hij toch al lang met vakantie vertrokken. Bij het begin van de stage vroeg hij enkel wat meer rust", aldus Tajmout.

Emile Mpenza zei de Rode Duivels al eens eerder vaarwel onder Aimé Anthuenis, de vorige bondscoach. Mpenza scoorde al zeventien doelpunten in 54 interlands. Op 11 februari 1997 debuteerde hij in een vriendschappelijke wedstrijd in Belfast tegen Noord-Ierland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties