Laporta vat samen

Daniel V G
| 0 reacties
Laporta vat samen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen is niet volledig verlopen zoals Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona, en waarschijnlijk vele anderen gehoopt hadden. In een persconferentie heeft de Catalaanse voorzitter dan ook het seizoen overloopt en laten weten wat de plannen zullen zijn.

"Enkelen spelers hebben hun taak niet volbracht." Laporta maakt duidelijk dat er hoogstwaarschijnlijk spelers zullen moeten verhuizen. Het zou gaan om maar liefst zeven spelers van de eerste ploeg van FC Barcelona. Belletti, Sylvinho, Motta, Edmilson, Giuly, Ezquerro en Saviola zouden vanaf 1 Juli al mogen uitkijken naar een andere ploeg. Alleen Saviola zal contractvrij zijn, de andere zes spelers zullen dus de optie krijgen om bij Barça te blijven, maar dan zullen ze moeten aanvaarden dat ze zeer weinig speelgelegenheid zullen krijgen klonk het. Ook Gudjohnsen, Márquez en Thuram zouden niet meer zeker zijn van hun plaats bij de Catalaanse grootmacht en zouden, afhankelijk van de aanbiedingen van andere clubs, kunnen vertrekken.

Laporta wou een einde maken aan de polemiek rond aanvallers Eto'o en Ronaldinho. "We willen dat ze nog vele jaren bij ons blijven en nog vele successen meemaken" wist Laporta te vertellen. Over de speculaties van mogelijke transfers naar AC Milan zei Laporta alleen dat de relatie met Milan zeer goed is, maar dat het daar dan ook bij blijft.

Barcelona zal tussen vier en zes nieuwe spelers aankopen dit transferperiode. De ploeg zou liefst een centrale verdediger, een flank verdediger, één of twee middenvelders en één of twee aanvallers aankopen waarmee ze hopen volgend seizoen beter te doen dan huidig seizoen.

Over een eventuele wissel van trainer zei Laporta niets. Volgens de Engelse tabloid The Sun zou huidig coach van Arsenal, Arsène Wenger naar Barcelona verhuizen omdat hij ontevreden is met de economische bijstand die hij niet kreeg om nieuwe krachten aan te kopen. Het tekenen van het contract zou gebeuren vlak nadat huidig coach Frank Rijkaard zijn ontslag indient. De aanwerving van Wenger komt dan weer in verband te staan met de mogelijke aankoop van Thierry Henry. Als Wenger naar Barcelona zou gaan zou het vertrek van de Franse aanvaller naar Barça weer een stuk geloofwaardiger klinken.

-UPDATE-

Joan Laporta heeft als reactie op het verschenen artikel in The Sun laten weten dat Rijkaard ook volgend jaar trainer zal zijn van FC Barcelona, en dat Arsène Wenger dus helemaal niet naar Barcelona zal gaan.

Ook heeft hij gezegd dat er twee jongelingen de definitieve overstap zullen maken van de reserveploeg naar de eerste ploeg. Één daarvan is de jonge Mexicaan Giovanni Dos Santos, indien deze tijdig de dubbele nationaliteit verkrijgt, over de andere wou Laporta nog niets kwijt. Een paar van de mogelijkheden zijn Crosas, Olmo of de wel zeer jonge Bojan Krkiç.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties