Anderlecht heeft zijn semi-synthetisch veld

Steven Bologne
Anderlecht heeft zijn semi-synthetisch veld
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In navolging van Lokeren heeft nu ook Sporting Anderlecht een semi-synthetische grasmat. In 2005 pakte Lokeren met de Belgische primeur uit, twee jaar later volgt ook de landskampioen de trend. Vorig seizoen testte paars-wit het systeem nog uit op zijn oefenveld. Het terrein zal voor het eerst ingespeeld worden op 28 juli, dan staat de Supercup wedstrijd tegen Club Brugge op het programma. Het is de bedoeling dat ook de reserven nu opnieuw in eigen huis gaan spelen.
 
“Anderlecht is niet over één nacht ijs gegaan”, weet Yves Van Coker van de firma Grassmaster. “De Brusselaars hebben dit soort grasveld gedurende vorig seizoen uitgetest op hun trainingsveld. Vervolgens hebben we uitgebreid gediscussieerd en hebben we de terreinen van Arsenal en Tottenham bezocht. De werken aan het terrein hebben zo’n maand geduurd. We hebben het terrein op een diepte van 40 centimeter uitgegraven, vervolgens hebben we het drainagesysteem vervangen en speciaal zand geplaatst.”
 
“De delicaatste fase kon dan beginnen, twee machines hebben dan de synthetische vezels ingeplant. Rond deze 20 miljoen vezels zal het natuurlijk gras doorgroeien. In totaal werden ruim 43.000 kilometer vezels geplaatst. En dan nog vertegenwoordigd dit slechts 7 % van het hele terrein.”
 
“De aanleg van dergelijk terrein kost Anderlecht zo’n 350.000 tot 370.000 euro. De duurtijd voor het terrein beschadigingen oploopt is 600 uur. Het terrein van Lokeren werd vorig seizoen 340 uur gebruikt,” besloot hij. [TH] 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties