Argentinië pakt de groepswinst

Mathias Dumarey

ARG 1 - 0 PAR

Argentinië toonde nog eens zijn uitstekende vorm op deze Copa America. Tegen Paraguay, de wedstrijd die zou beslissen wie de groep wint, wonnen de Argentijnen met 1-0. Zo vermijdt het land een clash met Mexico.

Beide landen waren al geplaatst voor de volgende ronde en daarom kregen enkele spelers rust van hun respectievelijke bondscoaches. In de eerste helft koos Paraguay voor een stugge verdediging en kwamen de Argentijnen nauwelijks aan kansen. De beste was voor Pablo Aimar die op drie meter voor de doellijn de bal nog naast wist te kegelen. Fernando Gago en Carlos Tévez kenden vervolgens geen geluk met hun knallen vanop afstand. Aan de overkant moest doelman Roberto Abbodanzieri attent zijn op een knal van Salvador Cabañas.

Argentinië voetbalde wel beter in de tweede helft, maar kende geen geluk. Tévez viseerde de paal terwijl Rodrigo Palacios zijn pegel op de lat zag stranden. Elf minuten voor tijd konden de Argentijnen de wedstrijd alsnog beslissen. Javier Mascherano kon een zwak weggewerkte bal net buiten het strafschopgebied op de slof nemen en vloerde zo Paraguay-doelman Aldo Bobadilla. Meteen was de wedstrijd en Groep C beslist.