Colombia vertrekt eervol uit het toernooi

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Colombia vertrekt eervol uit het toernooi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


COL 1 - 0 USA

Colombia en de Verenigde Staten konden onder elkaar uitmaken welk land eervol uit de Copa America kon vertrekken. Het werd uiteindelijk het land uit Latijns-Amerika want de VS, vorige maand wel nog winnaar van de Gold Cup, moest weer genoegen nemen met een nederlaag. 

Ondanks het feit dat er aan deze wedstrijd buiten de eer niets meer verbonden was, was het spel best aantrekkelijk om volgen. Na een kwartier voetballen in de eerste helft opende Jaime Castrillon de score met een rake kopbal. Hugo Rodallega miste in de eerste vijfenveertig minuten ook nog een strafschop voor de Colombianen.

Rodallega moest zich in de laatste minuten van de wedstrijd ook nog even omturnen in een doelman. Robinson Zapata, de normale keeper, had namelijk zijn tweede gele kaart gekregen voor zinloos tijdtrekken. Zapata was ziedend van woede door de beslissing van de scheidsrechter en kostte zijn teammaats enkele minuten om hem weer tot bedaren te brengen. 

Colombia eindigt de Copa America met winst, eindigt derde in Groep C, maar het was al sinds gisteren duidelijk dat noch de VS noch Colombia zich nog bij de twee beste derdes konden scharen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties