Eriksson nu officieel manager van City

Eriksson nu officieel manager van City
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nu officieel: Sven-Goran Eriksson is de nieuwe grote baas bij Manchester City, de club van Emile Mpenza. Eriksson, die vroeger nog het Engelse nationale team coachte, wacht straks de uitdaging Man City weer naar de subtop van de Premier League te loodsen. De 59-jarige Eriksson tekende een contract voor drie jaar.  

Eriksson werd door Thaksin Shinawatra, de nieuwe eigenaar van de club, als nieuwe manager aangesteld. Shinawatra moest eerst 75% van de aandelen verzamelen vooraleer hij een nieuwe manager kon aanstellen. Van zodra Shinawatra zijn 75% beet had werd Eriksson voorgesteld als de nieuwe manager van Manchester City. Hij volgt dus Stuart Pearce op. 

De Zweed is erg blij met zijn aanstelling als manager van City. "Ik ben heel blij en vereerd dat men mij gevraagd heeft de nieuwe manager van Manchester City te worden. Dit is een mooie uitdagingen en ik ben al begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Ik wil een team neerzetten waar onze fantastische fans trots op kunnen zijn" aldus Eriksson. Wellicht wordt Tord Grip straks assistent-manager bij City. Grip was al de assistent van Eriksson tijdens diens verblijf bij Lazio Roma, Sampdoria, Benfica en de nationale ploeg van Engeland. Roland Anderson, op dit moment nog assistent-trainer van de Zweede nationale ploeg, zal wellicht ook opgenomen worden in de technische staf van Man City.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties