WK U-20: Gastland Canada flirt al met uitschakeling

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: Gastland Canada flirt al met uitschakeling
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw waren er vannacht vier wedstrijden op het WK voor spelers onder de twintig jaar. Het thuispubliek keek alvast uit naar de verrichtingen van Canada. De eerste wedstrijd van het gastland draaide uit op een ontgoocheling na 3-0-verlies tegen Chili. Oostenrijk moest dus het kind van de rekening worden in Groep A.

De andere wedstrijd ging tussen Chili, de vice-kampioen van Zuid-Amerika, en Congo-Brazzaville, de kampioen van Afrika. Een interessant duel om volgen dus.

 OOS 1 - 0 CAN

Onder een loden hitte van 32 graden Celcius haspelden Oostenrijk en Canada in Edmonton hun tweede groepswedstrijd af. Oostenrijk was veruit de betere van het gastland maar Michael D'Agostino had pecht dat zijn bal geblokt werd door een Canadese verdediger en zo de paal raakte. Asmir Begovic, doelman van Canada, moest zich ook nog eens strekken op een prachtknal van Veli Kavlak. Kort na de pauze was het dan toch raak voor Oostenrijk. Een hoekschop werd knap binnengekopt door Rubin Okotie die later in de tweede helft nog een opgelegde kans zou missen om de score te verdubbelen. Canada kreeg in de tweede speelhelft ook nog kansjes. Jonathan Beaulieu-Bourgault, wat een naam, had pech dat zijn poging de onderkant van de lat streelde. Simeon Jackson miste in de slotfase nog een schitterende gelegenheid om een gelijkspel te stelen want in de tweede helft grossierde Canada in gele kaarten om Oostenrijk van het doel af te houden.

Doelpunten: 47' Okotie 1-0

 CHL 3 - 0 CON

Chili imponeerde net als in zijn vorige wedstrijd tegen Canada. Ook Congo moest er nu aan geloven. Halverwege de eerste helft moesten de Afrikanen wel met tien verder nadat Yann Kombo de Chileen Dagoberto Currimilla met twee benen vooruit te lijf ging. Chili zou wel pas in de tweede helft afstand nemen van de tegenstander. Alexis Sanchez, onthou die naam, vloerde met een laag schot in de linkerbenedenhoek de Congolese doelman Destin Onka. Sanchez speelde weergaloos tegen Congo. Hij verdeelde en heerst op het middenveld en is vaak terug te vinden in het vijandelijke strafschopgebied. Iedere Europese topclub die naam waardig moet diens naam al genoteerd hebben. Ze zullen hem wel moeten wegkapen bij het Italiaanse Udinese. Chili bouwde vervolgens de voorsprong uit. Een kwartier voor tijd scoorde Alexis Medina na knap voorbereidend werk van Sanchez. Arturo Vidal, volgend seizoen bij Bayer Leverkusen, legde met een schitterende knal de 3-0-eindcijfers vast.

Doelpunten: 49' Sanchez 1-0, 75' Medina 2-0, 82' Vidal 3-0

Stand in Groep A:
1. Chili 2w 6-0 6
2. Oostenrijk 2w 2-1 4
3. Congo 2w 1-4 1
4. Canada 2w 0-4 0
Landen in cursief zijn geplaats voor de volgende ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties