KVO en zijn transfers

Michael Ketelers
| 0 reacties
KVO en zijn transfers
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende verstrekte zich tijdens vakantieperiode ondertussen al met vijf spelers, wat nodig bleek te zijn om de kern wat meer impuls te geven met oog op aankomend seizoen in tweede klasse.

Kevin Pecqueux
komt over tweedeklasser Torhout KM. Vorig jaar kwam de verdediger niet veel aan spelen toe wegens een aanslepende blessure, evenwel kwam hij door de medische keuring bij KVO.

Ook Jan Masureel vervoegt de KVO-rangen. Ook hij is een verdediger en speelde vorig seizoen op uitleenbasis voor reeksgenoot SK Deinze. Masureel stond toen nog op de loonlijst van Cercle Brugge, hij staat bekend als kopbalsterk met zijn 1m91.

Vincent Ehouman is een nobele onbekende in België. Vorig seizoen speelde hij in Frankrijk voor Boulogne waar hij in spits stond en er ook kampioen werd. Ehouman stond in Frankrijk wel bekend als een vlot scorende speler, wat ze bij de KVO wel kunnen gebruiken. Ehouman zal de confrontatie moeten aangaan met Sakanoko en Amond en evenwel misschien ook met Lionel Lord.

Chedric Seedorf klinkt al wat beter in de oren. Chedric is de jongere broer van AC Milan-ster Clarence Seedorf. Vorig seizoen speelde hij ook in Italië maar wel bij vierdeklasser Pizzighettone. Voorheen kwam hij uit voor Ajax Amsterdam, NAC Breda en AC Legnano. Op 16-jarige leeftijd volgde hij zijn broer naar AC Milan, maar Chedric wou snel terug naar Nederland. Chedric Seedorf liep bij afloop van vorig seizoen al stage bij KVO en zag dit dus beloond met een contract.

Met Sven Van Ryckeghem heeft KVO ook een nieuwe doelman. Hij volgt Stefaan Thieren op, die andere oorden wou opsnuiven. Van Ryckehem komt over van Zulte Waregem. Daar moest hij het opnemen tegen Pieter Merlier, maar na de komst van Geert De Vlieger zag hij zijn toekomst gedwarsboomd bij SVZW. Voorheen kwam hij uit voor Zuienkerke en Club Brugge. Van Ryckeghem moet het duel aangaan met eerste doelman Ricky Begeyn.

KVO besliste ook om jeugdproduct Xavièr Kerckhove over te hevelen naar de A-kern als derde doelman.

Niet alleen trok KVO spelers aan, het zag er ook tot nog toe twee vertrekken. Met name Stefaan Thieren, tot ergernis van de supporters, en Sydney Lammens. Thieren was na afloop van vorig seizoen zwaar teleurgesteld in de toenmalige trainers Willy Wellens en Edin Ramcic. Hij dacht dit seizoen zijn kans te krijgen in het eerste elftal, zeker na zijn sterke periode in het seizoen 2005-2006 in die eindronde van tweede klasse. Niets was minder waar: het was telkens Ricky Begeyn die de voorkeur kreeg. Volgens ex-trainer Wellens had Begeyn meer ervaring, maar daar dachten de KVO-fans duidelijk anders over. Met name toen Begeyn enkele matchen geblesseerd was, kreeg Thieren een staande ovatie van de supporters ook al door zijn uitermate sterke matchen met de B-kern en de beloften. Waar Stefaan Thieren volgend seizoen zal spelen in nog een raadsel. Momenteel test hij bij de Nederlandse club MVV Maastricht.

Wat wel al vast stond was dat Sydney Lammens KVO ging verlaten na één jaar. De speler wou wegens familiale redenen weg bij KVO. Het bestuur stak geen stokken in de wielen om Lammens te houden. Waar hij volgend seizoen speelt is ook nog niet duidelijk.

Wel is zeker dat sterkhouders als Harold Meyssen en Laurent Gomez actief blijven bij KV Oostende. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties