Interview Clement en Persoons na KVM - Club

Bart Hermans
| 0 reacties
Clement en Persoons na KVM - Club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We legden na de wedstrijd KV MechelenClub Brugge ons oor te luister bij Philippe Clement en Koen Persoons:
 
Clement wist rond half drie dat hij mocht spelen. "Ik denk wel dat dit een pluspunt is voor het Belgisch voetbal dat alles clubs hetzelfde standpunt hadden", aldus de 33-jarige verdediger van Club Brugge. Clement trachtte er vanuit te gaan dat hij zou spelen. Op de ploegbespreking hield Coach Matthijsen met beide scenario's rekening. Eentje met Clement en eentje zonder hem.
 
Clement kon zich neerleggen bij het puntenverlies maar vond wel dat het eerste kwartier het beste was dat ze dit seizoen buitenshuis hebben laten zien. "Jammer genoeg scoorden we geen twee doelpunten en moesten we tot het einde knokken", zei Clement.
 
Aan Mechelen-kant stond Koen Persoons ons te woord. Persoons vond het logisch dat Mechelen na de 0-1 wat van slag was maar dat ze zich na dat openingskwartier toch konden herstellen. Over de twee kansen die hij miste in de eerste helft zei hij het volgende: "De eerste wordt schitterend gered door Stijn Stijnen en die tweede moet er misschien wel in. Je hebt weinig tijd om na te denken en ik dacht dat Clement mijn schot ging blokkeren en daarom probeerde ik hem te stiften."
 
De middenvelder vindt dat Malinwa in eigen huis elke tegenstander bij de keel moet grijpen en dat was juist wat ze deden na de rust. "We had natuurlijk liever de drie punten genomen en ik denk zelfs niet dat dit onverdiend was." Persoons dacht wel eventjes aan het scenario van tegen Anderlecht maar zette dat snel uit zijn hoofd. Malinwa blijft natuurlijk nog altijd zonder overwinning zitten en dat knaagt wel wat aan de ploeg. "Onze eerste overwinning zou welkom zijn. We spelen wel goed maar blijven wel achter met twee punten. Het hadden er meer kunnen geweest zijn." De volgende wedstrijd is op Lokeren, alweer een lastige verplaatsing voor het jonge KV Mechelen. "We moeten proberen buitenhuis hetzelfde te brengen als vandaag en dan moet er wel wat inzitten." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties