Djurgården laat punten liggen

viki meeuwis

Gisterenavond stonden er in de Allsvenskan twee wedstrijden op het programma; Gais nam het op tegen Gefle IF en Djurgården ontving Kalmar FF.

Djurgården heeft de laatste acht matchen niet verloren. Kalmar daarentegen had al twee wedstrijden verloren waarin ze geen goals konden maken maar er wel tien rond de oren kregen. Het werd dus tijd voor verandering en die kwam er ook in de wedstrijd vanavond. Djurgården zette meteen druk maar het was Kalmar dat op voorsprong kwam op het kwartier. Kalmar wist voldoende verwarring te scheppen in de defensie van Djurgården. Patrik Ingelsten wist daarvan gebruik te maken en de bal in doel te werken. Kalmar leunde sterk op Cesar Santin die eindelijk terug was uit blessure. Toen hij in de 25e minuut gewisseld werd leek het of Kalmar de kluts even kwijt was. Tegen het einde van de eerste helft kreeg Djurgården een strafschop toebedeeld. Mattias Jonsson struikelde over Rosengrens voet waarna Sjölund de penalty binnenwerkte.

Na de rust speelde Kalmar terug beter. Oliveira wist in de 58e minuut de 1-2 te maken. Djurgården vocht maar slaagde er nooit in om voluit te gaan. Mikael Dahlberg miste een open kans en Quirino ging achter ieder kans aan maar het was uiteindelijk Kalmar dat via een strafschop, genomen door Rydström het eindresultaat op 1-3 wist vast te leggen.

Djurgården – Kalmar FF: 1-3

Doelpunten: 0-1 Ingelsten (’14), 1-1 Sjölund (’45 pen), 1-2 Oliveira (’58), 1-3 Rydström (’79 pen)

Gele kaarten: DIF: Riihilahti, Johannesson, KFF: Elm, Rydström, Eklund

Scheidsrechter: Martin Ingvarsson

Toeschouwers:  13 387

Gais moest gisteren winnen om uit de degradatiezone te blijven. De ploeg uit Göteborg zette een van de beste partijen van het seizoen neer en wist zo de drie punten binnen te halen. Trainer Ronald Nilsson had twee nieuwe namen aan de basiself toegevoegd, aanvallers Christoforidis en Suma die meteen vaart kregen in het offensieve gedeelte. De thuisploeg domineerde de gehele wedstrijd met goede combinaties en een aantal goede doelkansen. Suma wist een aantal keer keeper Hugossons reflexen te testen, de eerste keer al na 64 seconden. De beste kans voor Christoforidis ging net over doel. Het enige doelpunt viel net voor het kwartier. Bobbie Friberg da Cruz won een kopbalduel en kon de bal naar Fredrik Lundgren spelen die hem via een volley in doel werkte.

Na de rust viel het tempo terug en legde Gais de nadruk op het verdedigen van de drie punten.

Gais - Gefle IF: 1-0
Doelpunten: 1-0 Fredrik Lundgren (’13)
Gele kaarten: Gais: Gustafsson, Dohlsten GIF: Bapupa
Scheidsrechter: Daniel Stålhammar
Toeschouwers: 3 005

Vanavond werd de wedstrijd tussen Halmstads BK en IFK Göteborg gespeeld. Dat duel eindigde in een klinkende 1-3 overwinning voor Göteborg.