Spitsenduo zet Stabæk op weg naar titel

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen werd gisteren de laatste wedstrijd van de achttiende speeldag gespeeld. Sandefjord ontving titelkandidaat Stabæk.
Brann liet zondag twee punten liggen in de match tegen Start. Dat was de uitgelezen kans voor Stabæk om zich stevig in de titelrace te nestelen. In de 19e minuut kon Alanzinho scoren nadat hij een passieve verdediging wist te passeren en de bal achter keeper Espen Bugge Petersen in doel te werken. Op het half uur wist Toni Nhleko de gelijkmaker binnen te werken. Sandefjord ging de rust in met eenj 2-1 voorsprong na een goal die eigenlijk had moeten afgekeurd worden voor buitenspel. Sandefjords Martin Jensen schoot de bal vanop links via een vrije trap richting doel, aanvaller Fredrik Thorsen stond bij de paal opgesteld, keeper Jon Knudsen kon niet voorkomen dat de bal tussen zijn benen door in doel ging.

Knudsen was zo gefrustreerd door de foutieve beslissing van de scheidsrechter dat hij in de spelerstunnel het scheidsrechterlijk trio eens duchtig zijn mening gaf, wat hem een gele kaart opleverde.

Een wedstrijd van Stabæk zou niet compleet zijn zonder een doelpunt van het spitsenduo Daniel Nannskog en Veigar Pall Gunnarsson. In de 64e minuut wist Gunnarsson een inworp van Tchoyi op te vangen en tegen de netten te trappen. Vijf minuten voor de rust was het de beurt aan Nannskog om zich te laten opmerken.

Sandefjord: Pettersen, Jensen, Madsen, Knarvik ('90 Nornes), Sobotzik, Thorsen ('71 Tegström), Isaksen, Zanetti, Arkivou, Nhleko ('64 Munoz), Kjølner

Stabæk: Knudsen, Skjønsberg, Kjølø, Segerström, Stenvoll ('45 Holmvik), Keller, Hauger, Tchoyi, Alanzinho ('74 Nystuen), Nannskog ('85 Olsen), Gunnarsson.

Doelpunten: 0-1 Alanzinho (’19), 1-1 Nhleko (’31), 2-1 Jensen (’34), 2-2 Gunnarsson (’64), 2-3 Nannskog (’85)

Gele kaarten: Sandefjord: Sobotzik, Zanetti, Stabæk: Knudsen, Gunnarsson

Scheidsrechter: Roy Helge Olsen

Toeschouwers: 5 791