Malaise totaal? "Dan komt de proflicentie van Standard in gevaar"

Malaise totaal? "Dan komt de proflicentie van Standard in gevaar"
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard gaf twee weken geleden nog forfait tegen Westerlo, omdat de supporters de weg naar het stadion hadden versperd voor hun eigen ploeg. De financiële malaise is ondertussen zo mogelijk nog erger dan de sportieve problemen binnen de club.

De supporters willen 777 Partners zo snel mogelijk weg, terwijl de club sportief een bijzonder slecht seizoen draaide. Maar extrasportief gaat het dus allemaal nog veel slechter, met ook heel wat financiële problemen dit seizoen.

Standard kampt al heel het seizoen met betalingsproblemen en het lijkt erop dat dit niet snel wordt opgelost. Diverse bronnen lieten deze week weten dat de salarissen van de spelers nog steeds niet werden betaald of toch nog niet volledig.

777 Partners speelde al een van zijn andere teams kwijt, terwijl de rechtbank van eerste aanleg in Luik ondertussen beslag legde op de rekeningen en activa van Standard. En zo blijft het koffiedik kijken wat er zal gebeuren.

Proflicentie in gevaar?

Onder meer D'Onofrio wil de club redden, maar tot op heden is er nog geen witte rook. En de financiële problemen zouden ook verregaande gevolgen kunnen hebben. Met name voor de proflicentie.

Zeker als de zaak tegen 777 Partners wegens financiële fraude gevolgen zou krijgen, dan staat de licentie onder druk. Dat gaf een Waals criminoloog aan bij de RTBF: "Dan is er geen proflicentie meer mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties