Vanden Stock: 'Woensdag zoals tegen Benfica'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vanden Stock: 'Woensdag zoals tegen Benfica'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Morgenavond speelt landskampioen RSC Anderlecht de belangrijkste wedstrijd van het jaar tegen Fenerbahçe. De heenwedstrijd in Turkije eindigde op 1-0 in het voordeel van de Turkse kampioen. Anderlecht-preses Roger Vanden Stock acht de kwalificatiekansen van zijn team op 50 procent. 

Toch wil Vanden Stock niet panikeren mocht Anderlecht zich niet voor een vijfde opeenvolgende keer kunnen plaatsen voor het kampioenenbal. "Anderlecht zal niet doodgaan als we ons niet kwalificeren hé. We kunnen het ons altijd permitteren om geen Champions League te spelen. Het zou wel een verdere groei kunnen afremmen. De Champions League laat ons altijd toe iets meer te doen", steekt Vanden Stock van wal in de krant Het Nieuwsblad.

"Deelname aan de Champions League trekt grote vissen aan. Daardoor komen jongens als Jan Polak en Lucas Biglia naar ons. We hebben zeker zeven of acht spelers die zich absoluut willen tonen in de CL. En ik zeg ook dat we de kwaliteiten hebben om door te stoten. Mijn boodschap is duidelijk: doe dat waarvoor jullie naar Anderlecht zijn gekomen. Kwalificeer jullie. Het verschil tussen deelname en niet-deelname is financieel erg groot. Niet alleen voor de club, maar ook voor de spelers", ging Vanden Stock verder.

"Ik geef ons morgen vijftig procent kans tegen Fenerbahçe. De bal zal in ons voordeel moeten rollen. We zitten in dezelfde situatie als drie jaar geleden tegen Benfica. Wel, ik zou al zitten bibberen als we een 1-0-voorsprong moeten verdedigen buitenshuis", besluit Vanden Stock. Anderlecht blikte Benfica toen in met 3-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties