Szabo terug aan de slag bij Dinamo Kiev

Szabo terug aan de slag bij Dinamo Kiev
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het 2-0 verlies in en tegen AS Roma heeft Anatoliy Demyanenko zijn ontslag aangeboden als coach van Dinamo Kiev. Voorzitter Igor Surkis aanvaardde dat en zette prompt Jozsef Szabo (foto) voor de derde keer op de stoel van hoofdtrainer.
 
Surkis was gelaten na het ontslag van Demyanenko: “Ik versta het verzoek van Demyanenko. Het was een harde beslissing voor hem. Hij overtuigde mij echter dat hij er goed heeft over nagedacht dus aanvaardde ik het. We zijn dankbaar naar Demyanenko toe voor alles wat hij hier de afgelopen twee seizoenen heeft gedaan.” Met Demyanenko aan het hoofd veroverde Kiev twee bekers en vorig seizoen nog de landstitel.
 
Jozsef Szabo moet na zijn eerste twee doorgangen, van 1993 tot 1997 en nog eens van 2004 tot 2005, geen introductie meer krijgen. Ook Surkis is het daarmee eens: “Hij heeft geen introductie nodig. Het is een echte professioneel en heeft club in het verleden al op kritieke momenten geholpen. We zijn dat niet vergeten en we hopen dat hij met ons terug succesvol zal zijn.” Szabo zelf hoopt nog de tweede ronde van de Champions League te bereiken ondanks de start met een nederlaag. In de eigen competitie staat Kiev momenteel op de 3de plaats na negen wedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties