Analyse Veel goals, Bayern leidt autoritair

Philippe Crols
| 0 reacties
Veel goals, Bayern leidt autoritair
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De heren voetballers van de Bundesliga hebben er het afgelopen week een heus feestje van gemaakt. In acht wedstrijden werd maar liefst 35 keer gescoord. Bayern scoorde maar een keertje, maar had daaraan wel genoeg om zijn leidersplaats te verstevigen.

Bayern wint topper bij Leverkusen

Bayern München stond zaterdag voor een lastige klus. Het ging op bezoek bij Leverkusen, een van de ploegen in vorm. Leverkusen verdiende zeker een punt, maar Klose en Toni maakten wederom het verschil voor de titelfavoriet. Het werd 0-1. Daardoor staat Bayern nu vier punten voor op zijn dichtste achtervolger. Dat is niet langer Leverkusen, maar wel Schalke 04. De club uit Gelsenkirchen won tegen HBSC voor de derde maal op rij en is opgerukt naar plaats twee. Hertha staat nog net in de linkerkolom. Karlsruhe is de verrassende derde. De nieuwkomer won afgelopen weekend thuis met 3-1 van Dortmund en telt inmiddels vijftien punten. Dortmund staat weer in de rechterkolom. Het houdt blijkbaar ook van reeksen. Na een nul op zes volgde een negen op negen om nu weer aan een nul op negen te zitten.

Hansa Rostock in winning mood

Tien dagen geleden stond Hansa Rostock nog troosteloos met nul punten op de laatste plaats. Dat het in het voetbal snel kan gaan ondervond men daar de laatste weken. Rostock won afgelopen weekend thuis van kampioen Stuttgart en telt met negen punten amper een puntje minder dan de landskampioen. Voor het overige veranderde er weinig onderaan. Cottbus pakte tegen Frankfurt wel een punt, maar blijft laatste. Ook de voorlaatste, Nürnberg, pakte een punt in een knotsgekke wedstrijd te Bochum. Duisburg ging dan weer ten onder in Hannover en staat op een zestiende plaats.

Bremen haalt pletwals boven, HSV de zakdoek

Voor doelpunten moest u het afgelopen weekend in Duitsland zijn en meerbepaald in Bremen. Daar maakte Werder kipkap van Arminia Bielefeld. Na een moeizaam begin hielden de bezoekers op het einde van de eerste helft opendeurdag. Aan de rust stond het al 4-1, in de tweede helft schoot Werder er nog vier in. HSV beleefde een slechte namiddag. Tegen Wolfsburg maakte het de vele kansen niet af en kreeg het een minuut voor tijd het deksel op de neus. HSV en Bremen staan nu in de subtop terwijl Bielefeld en Wolfsburg in de brede middenmoot zitten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties