Blue Army: 'Gegijzeld in eigen stadion'

Blue Army: 'Gegijzeld in eigen stadion'
Foto: © SC

Ook Blue Army, de sfeergroepering van Club Brugge, geeft zijn mening over de stadionkwestie. De supportersorganisatie staat 100% achter een verhuis naar Loppem. 

Blue Army is absoluut tegen een uitbreiding van het huidige Jan Breydelstadion. Het haalt de tegengestelde belangen van Club en Cercle aan als één van de redenen om te verhuizen. "De samenwerking met Cercle zou een blijvende stoorzender zijn, wat versterkt zou worden met een project op de grondvesten van het hudige stadion. Welke investeerders zouden voor Club en Cercle willen betalen? En hoe zou dat verdeeld worden over beide partijen? Hoe komt men tegemoet aan een grote Club met Europese uitstraling en een ploeg wiens ambitie veel minder ver reikt? De infrastructurele behoeftes van beide verenigingen liggen veel te ver uit elkaar om verenigbaar te zijn", aldus Blue Army. 

Ook de supportersorganisatie haalt het mobiliteitsprobleem als een belangrijke factor aan om te kiezen voor Loppem. Bovendien zouden de timing en de planning van de werken voor problemen zorgen. "Het Jan Breydelstadion is bij thuiswedstrijden van Club tot de nok gevuld. Het lijkt onmogelijk om daar tijdens het seizoen aan te werken."

Volgens Blue Army worden de supporters gegijzeld in hun eigen stadion. Aangezien Club geen eigenaar is van het stadion kunnen de vakken niet ingedeeld worden zoals het dat zelfs zou willen. "De structuur van de Noord- en de Zuidtribune, waaraan weinig zou veranderen, biedt geen mogelijkheden om ons als hechte supportersclan te groeperen", heet het. "Ook op visueel vlak worden de mogelijkheden beperkt. De eigenheid van de club is niet terug te vinden in het stadion en zal er ook nooit komen, zolang het stadion wordt gedeeld met Cercle. Een stadion met blauw-zwarte stoeltjes, graffiti, Clublogo, spandoeken, afbeeldingen van de spelers, ... daar kan een supporter zich mee identificeren. Zo'n stadion weerspiegelt de trots voor onze club."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties