Frutos moet opletten voor zijn reputatie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Frutos moet opletten voor zijn reputatie
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Welgeteld één week heeft het geduurd, de belofte van Nicolas Frutos om niet meer te mekkeren tegen de scheidsrechters. Tegen Cercle Brugge liep hij negentig minuten achter de hielen van ref Jérôme Efong Nzolo. Resultaat: zijn derde gele kaart in drie wedstrijden met als gevolg een schorsing voor de thuiswedstrijd tegen Westerlo.

Frutos beleefde niet zijn beste avond in het Jan Breydelstadion. "Hij zat in onze achterzak. Door constant te zaniken tegen de scheidsrechter maakt hij zijn eigen wedstrijd kapot. Daarmee fopt hij vooral zichzelf. Hij was bij momenten meer met de ref bezig dan wat er met de bal gebeurde. Hij zal zich moeten herpakken", aldus Cercle-verdediger Anthony Portier in Het Nieuwsblad.

Drie keer geel in drie wedstrijden, dan loert ongetwijfeld een kwalijke reputatie bij de scheidsrechters om de hoek? Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen nuanceert: "De arbiters heb ik over hem nog niet horen praten. Hij pakt inderdaad wel veel domme gele kaarten en moet stilaan oppassen. Ik kan begrijpen dat hij her en der irritatie opwekt, want hij haalt veel refs uit hun concentratie. Zo bekeken was de gele kaart tegen Cercle een preventieve maatregel, want bijna iedere week doet hij hetzelfde. Een reputatie maak je in de eerste plaats zelf. In wezen is hij correct, maar het is sterker dan hemzelf. Met die gele kaarten straft hij in de eerste plaats zichzelf en zijn team", besluit de Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties