Sporting blijft steken op draw tegen Roma

Dirk Pieters

Sporting Lissabon ontving vanavond AS Roma in het José Alvalade stadion. Twee weken geleden won Roma thuis met 2-1. Roma moest Totti en Panucci missen en bij de opwarming liep ook Tonetto een dijblessure op zodat Ludovic Giuly mee het veld op moest. Hierdoor moest Cassetti als linksback aan de slag in deze match.

De wedstrijd begon heel goed voor Roma want al na vier minuten stond het 0-1 voor. Simone Perrotta legde de bal af voor Marco Cassetti die de bal met de rechtervoet in de bovenste hoek schoot. Het was meteen de eerste goal voor de verdediger in de Champions League. Sporting bleef niet bij de pakken zitten en net voor het kwartier kreeg het een kansje via Abel, maar die kreeg de bal niet tegen de netten. De thuisploeg bleef aandringen en in de 22e minuut leverde dat een doelpunt op. Phlippe Mexes slaagde er niet in om de bal voor doel weg te krijgen en kwam zelfs onzacht in aanraking met de eigen doelman, Doni. Hierdoor kwam de bal bij Liedson terecht die maar in open doel te werken had. Iets na het half uur gaf kreeg Sporting een vrije trap toegekend na een actie van Cassetti op Yannick Djalo. Polga nam die vrije trap maar miste. Ook Perrotta kon voor Roma even later niet scoren. Naar het einde van de eerste helft toe kreeg Roma via Pizarro nog een kans op doel, bij Sporting waren de kansen voor Liedson en Moutinho. Het zou uiteindelijk 1-1 blijven bij de rust.

Het zou tot 20 minuten in de tweede helft duren voor er weer een doelpunt te noteren viel. De bal kwam na de corner bij Marat Izamailov terecht, die met een gekruiste pass de bal naar links speelde. Daar wachtte Liedson, die de bal al duikend in doel werkte. Op dat moment zag het er goed uit voor Sporting, maar vlak voor het einde van de wedstrijd sloeg het noodlot toe. David Pizarro met een afstandsschot, dat bij Anderson Polga terecht kwam, die op zijn beurt de bal in doel kopte en een kansloze doelman Tiago verbouwereerd achterliet.

Het wordt nu een moeilijke opgave voor Sporting om de volgende ronde te bereiken. In groep F staat Sporting derde met vier punten, drie minder dan Roma, dat de tweede plaats bezet met zeven punten. [AN]