City verliest punten, Blackburn klopt Newcastle

Manchester City kwam op de vijftiende speeldag niet verder dan 1-1 bij Wigan, de voorlaatste in de stand. Blackburn klopte Newcastle met 3-1 en sluit aan bij de subtop. Sunderland won in de slotminuut de degradatietopper van Derby.

Manchester City, dat zich op de vierde plaats bevindt, ging op bezoek bij Wigan, de voorlaatste in de stand. Na amper één minuut bracht Geovanni de bezoekers op voorsprong. Halfweg de eerste periode zette Scharner de gelijkmaker op het bord. In de slotfase kreeg Melchiot nog een rode kaart, maar dat wijzigde niets meer aan de stand. City haalt stadsgenoot United nu bij op plaats drie. Manchester United speelt maandag wel nog tegen Fulham.

Met Portsmouth en Everton stonden de nummers 7 en 8 tegenover elkaar. Beide ploegen hielden elkaar ook in deze partij in evenwicht. We eindigden zoals we begonnen waren, bij 0-0. De winnaar van Blackburn-Newcastle zou door dat gelijkspel aansluiting vinden bij de subtop. Vlak na de rust zette Martins de bezoekers op voorsprong. Blackburn zette de scheve situatie echter vlug recht. Bentley deed de netten twee keer trillen. Tugay zette de eindstand op het bord, 3-1.

Ook onderin waren er enkele belangrijke partijen. Reading nam het op eigen veld op tegen Middlesbrough. Kitson opende tien minuten na de pauze de score voor de thuisploeg. Vijf minuten voor affluiten kon Tuncay alsnog gelijkmaken. De kloof tussen beide ploegen blijft drie punten in het voordeel van Reading. Nog onderin troffen nieuwkomers Sunderland en Derby elkaar. Het duurde tot de slotminuut vooraleer Stokes de thuisploeg een ontzettend belangrijke overwinning bezorgde. Voor Derby ziet het er nu wel heel lastig uit, met amper zes punten uit vijftien wedstrijden. Middlesbrough komt, ondanks het gelijkspel, nu op een degradatieplaats te staan.