KVK tegen KVK

KVK tegen KVK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag 2 december staat er in het Bérgestadion een nieuwe topper op het programma tussen de twee KVK's, respectievelijk KVK Tienen en KV Kortrijk.

KVK Tienen kan zich na de verloren bekerwedstrijd terug volledig concentreren op de competitie in tweede nationale. Hopelijk voor Tienen zal het spelniveau van een beter en hoger level zijn dan afgelopen zaterdag in Gent.
Trainer Daniel Nassen moet het nog 1 zondag stellen zonder Michael Lacroix die zijn laatste schorsingdag uitzit. Er terug bij na zijn schorsing in Gent is David Vandecauter die toch wel belangrijk is voor de suikerjongens en die duidelijk werd gemist tegen Gent. De ziekenboeg in Tienen zit wel behoorlijk vol met de lange geblesseerden Nijs, Van Impe en Lukanovic en zij krijgen nu het gezelschap van Belme die met een verrekking zit in de knieholte. Ook Titi Bayock zal naar alle waarschijnlijkheid moeten passen voor deze match, hij sukkelt met de enkel.
De tiense supporters hopen dat het jonge en opkomende talent Vanderweyden zijn kans zal krijgen in het fanionteam van Nassen, gezien zijn puike invalbeurten zowel in Doornik als Gent. Verder rekent men ook op ouwe getrouwe Ronny Schuermans die al enkele weken op een hoog niveau keept, getuige zijn wedstrijd vorigeweek op Gent.

Voor KV Kortrijk is de wedstrijd tegen Tienen geen plezierreisje, maar toch zou men graag de drie punten meenemen omdat men zo aan de leiding van de competitie blijft. De ploeg is in de winningmood na de 2-0 winst in de beker tegen Moeskroen.
Trainer Vanhaezebrouck zal vooral blij zijn dat Stefan Demets er terug bij zal lopen in de verdediging, net als Nicolas Timmermans. Ook van de partij is de uitblinker van de bekerwedstrijd Vincent Provoost, die zijn ploeg naar een hoger niveau tilde. Voorts valt het af te wachten of de spitsen Bétrémieux en Nfor de weg naar de netten zullen vinden zoals tegen Moeskroen.

De vraag die zich stelt zal zijn of KV Kortrijk zich kan handhaven aan kop van de rangschikking, of bouwen de suikerjongens verder aan de thuisreputatie. Feit is dat in een competitie waar elke ploeg van elkaar kan winnen en waar er op dit ogenblik geen enkele ploeg bovenuitsteekt, getuige het klassement, de eerste tien ploegen op 4 punten van elkaar staan, je best de thuiswedstrijden kan winnen.
Een antwoord hierop zondag 2 december in het Bérgestadion in Tienen. Aftrap om 15.00U en de wedstrijd staat onder de deskundige leiding van scheidsrechter Cédric Baurain
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties