Boskamp tegen ex-club

Nico Wieme
| 0 reacties
Boskamp tegen ex-club
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De zestiende speeldag in de Jupiler League staat volledig in de schaduw van de topper tussen Club Brugge en Sporting Anderlecht. We zouden bijna vergeten dat er ook nog andere interessante partijen gespeeld worden. Zo speelt Dender thuis tegen Standard.

Remonte
FC Dender is aan een opmerkelijke remonte bezig sinds het ontslag van Jean-Pierre Vande Velde. Het behaalde spraakmakende overwinningen in de beker tegen Westerlo (4-1), in de competitie thuis tegen Racing Genk (2-0) en uit bij Zulte Waregem (1-2). Dender tegen Standard betekent ook een confrontatie tussen Johan Boskamp en zijn ex-club. Boskamp nam bij Dender enkele weken geleden over van assistent Patrick Asselman en kreeg weer vuur in de ploeg.
 
Respect
Vorig seizoen begon de bulderlachende Rotterdammer aan het roer bij de Rouches, maar na amper vier speeldagen en een 2 op 12 moest hij al ophoepelen. Ook in de voorronde van de Champions League liep het faliekant af voor de Luikenaars. Steaua Boekarest bleek over twee wedstrijden te sterk. Bovendien ontspon er zich tijdens de rust van de terugwedstrijd in Roemenië een hoogoplopende discussie tussen ‘Bossie’ en verdediger Oguchi Onyewu, die het niet eens was met Boskamps tactiek.
 
“Spelers mogen zeggen wat ze willen”, zei de Nederlander toen in Het Nieuwsblad. “Als ze maar respect tonen voor de coach. En als je de deur uitgaat, moet je het afschudden, want ik wijk niet van mijn lijn. Onyewu ging door. 'Het is hij of ik', riep ik toen.” Het was snel duidelijk wie de meeste draagkracht had bij het Standardbestuur. Boskamp vloog, Onyewu bleef en verhuisde na Nieuwjaar naar Newcastle.
 
Hypocriet
Onyewu toonde zich achteraf tevreden met het ontslag van Boskamp. “Boskamp had twee gezichten”, zei de Amerikaanse verdediger in Gazet van Antwerpen. “Michel Preud'homme spreekt meerdere talen, kent het alfabet van het voetbal en speelde op hoog niveau met Benfica.” ‘Gooch’ noemde Boskamp zelfs een hypocriet. “We hadden tijdens de rust in Boekarest een discussie over een bepaalde fase. We verschilden daarover van mening en de gemoederen laaiden wat op. Meer niet.” Het vertrek van de Nederlander was voor de rijzige Amerikaan een signaal dat hij gelijk had. “Het bewijst dat hij een schijnheilige trainer met twee gezichten was. Ik denk dat hij iets tegen mij had.”
 
Zaterdag staan beide kemphanen tegenover elkaar, al is de kans klein dat er al tijdens de eerste helft een ontmoeting plaatsvindt. Boskamp volgt de wedstrijden van Dender voor de rust vanuit de tribune. Benieuwd of ze elkaar de hand zullen schudden. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties