Nederland klaar voor strijd der titanen

T. Coremans
| 0 reacties
Nederland klaar voor strijd der titanen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax Amsterdam ontvangt zondag in de ArenA rivaal PSV Eindhoven. De topper start, net zoals bij ons, op de middag. Club – Anderlecht vangt aan om 13u, de partij tussen Ajax en PSV om 12u30. De Amsterdammers starten met één puntje voorsprong op PSV.

Terwijl in de Kuip de subtopper tussen Feyenoord en AZ plaatsvindt, wordt de echte topper in de Amsterdam Arena gespeeld. Voor de thuisploeg geen cadeau om PSV te mogen ontvangen. Cijfers tonen aan dat Ajax in zijn laatste tien thuiswedstrijden tegen PSV maar één keer de volle pot wist te behalen. De ArenA ligt de bezoekers duidelijk.

De troepen onder leiding van Koster zullen hun beste beentje moeten voorzetten. Europees werd het dit seizoen niet veel soeps. Momenteel staan de Amsterdammers op de eerste plaats in de Nederlandse Eredivisie met één punt voorsprong op de bezoekers. Adrie Koster kan geen beroep doen op enkele belangrijke pionnen. Zo zullen Leonardo, van der Wiel, Davids, Delorge, Sarpong, Manucharyan en Anita niet te zien zijn op het wedstrijdformmulier. Gabri is wel fit.

De bezoekers uit Eindhoven kampen met minder blessurelast. Jan Wouters keert terug naar zijn oude stal, waar hij het merendeel van zijn voetbalcarrière doorbracht. Hij kan geen beroep doen op Manuel Da Costa, Koevermans is wellicht opnieuw inzetbaar. De kern leeft rustig naar de topper toe. PSV verloor zijn laatste twee wedstrijden, 0-1 thuis tegen Internazionale en 2-4 thuis tegen Roda JC, en hoopt zondag weer alles recht te zetten.

De Nederlandse politie is druk in de weer om de topper vlekkeloos te laten verlopen. Beide trainers wilden alvast niks kwijt over de veiligheid rond deze wedstrijd. Zij blijven met het hoofd bij wat er zondag kan gebeuren op het veld. De heer Vink, onlangs nog toeziend op de wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent, werd aangesteld als scheidsrechter tijdens Ajax - PSV. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties