'Club Brugge wordt kampioen'

Nico Wieme
| 0 reacties
'Club Brugge wordt kampioen'
Foto: © SC

Meer dan tienduizend lezers van Het Nieuwsblad namen onlangs deel aan een enquête. Vandaag deel 1 van de resultaten: betalen voor live voetbal, aantal buitenlanders per elftal, aantal clubs in eerste, wie eindigt waar en wie brengt attractiefste voetbal?

Kampioenschap en attractief voetbal
Cercle Brugge brengt volgens de lezers het leukste voetbal, of wat had u gedacht? Maar liefst 62 procent vindt groen-zwart de attractiefste ploeg in eerste klasse. Daarmee halen ze het ruim op de tweede, Standard, en de derde, stadsgenoot Club Brugge. Kampioen worden ze echter niet. Dat wordt Club Brugge, aldus zeven op tien van u. Standard zou nog roet in het eten kunnen strooien, met Anderlecht houdt bijna niemand meer rekening. Zelfs Cercle Brugge krijgt meer stemmen dan de huidige landskampioen. Opmerkelijk is dat op het gebied van attractief voetbal Zulte Waregem en KV Mechelen evengoed scoren als paars-wit.
 
Opvallende vaststelling onderaan: neo-eersteklasser Dender, tot voor kort nog hekkensluiter, ziet u niet snel laatste worden. Het Boskampeffect werkt duidelijk, want Brussels, Bergen en Sint-Truiden maken volgens u de meeste kans om te degraderen.
 
Wie wordt kampioen?
1. Club Brugge 67%
2. Standard 20%
3. Cercle Brugge 6%
4.
Anderlecht 5%
5. Genk 1%
6. AA Gent 1%
 
Wie wordt dit seizoen laatste?
1. Sint-Truiden 31%
2.
FC Brussels 27%
3. Bergen 23%
4. FCV Dender 9%
5.
KV Mechelen 5%
6. andere 5%
 
Welke ploeg brengt het attractiefste voetbal?
1. Cercle Brugge 62%
2. Standard 11%
3. Club Brugge 8%
4. Germinal Beerschot 3%
5. AA Gent 3%
6. Anderlecht 2%
6. Zulte Waregem 2%
6. RC Genk 2%
6. KV Mechelen 2%
10. FC Dender 1%
 
Buitenlanders
Waar u wel een beperking op wil, is het aantal buitenlanders per club. Slechts vier procent heeft geen probleem met een elftal vol vreemden. Haaks daartegenover staat vijf procent van de deelnemers die elke voetballer van buiten onze landsgrenzen uit onze Jupiler League wil weren. De overgrote meerderheid is voorstander van een goede mix. Voetballers van rond uw eigen kerktoren, daar moeten we weer naartoe. Slechts drie buitenlanders per elftal, in mindere mate vier of vijf: dat vindt u niet mis. (foto: Marcin Wasilewski van Anderlecht)
 
Hoeveel buitenlanders zou elke club maximaal mogen opstellen?
Geen 5%
Een 1%
Twee 12%
Drie 29%
Vier 21%
Vijf 20%
Zes 6%
Zeven tot tien 2%
Elf 4%
 
Aantal clubs
Al maanden is de publieke opinie in de ban van een competitiehervorming. Als zelfs de profliga niet tot een consensus kan komen, hoe zou de bevolking dan eensgezind op dit thema kunnen reageren? Met achttien in de Jupiler League is volgens de deelnemers niet slecht. Een op drie vindt het aantal clubs in de eerste klasse net genoeg. Een vierde voelt eventueel iets voor zestien ploegen, maar een uitgebreide inkrimping tot twaalf of tien ploegen, zoals dat ooit geopperd werd door Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock, kan op weinig bijval rekenen.
 
Uit hoeveel clubs zou eerste klasse moeten bestaan?Achttien 30%
Zestien 25%
Twintig 13%
Veertien 13%
Twaalf 13%
Tien 6%
 
Pay-tv
Over één ding zijn de lezers het zo goed als eens: betalen voor rechtstreekse voetbalverslaggeving kan niet. Slechts 17% wil dat wel doen. De overige 83% is van mening dat de voetballiefhebber gratis moet kunnen genieten van live wedstrijden op tv.
 
Bent u bereid te betalen voor de rechtstreekse tv-uitzending van de wedstrijden uit de Jupiler League?
Ja 17%
Neen 83%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties