De Witte overweegt verplichte veldverwarming

De Nijs Michael
| 0 reacties
De Witte overweegt verplichte veldverwarming
Foto: © SC

In België genieten de spelers momenteel van de winterstop, in landen zoals Engeland en Nederland is het daarentegen drukker dan ooit. Vanaf volgend seizoen zou kerstvoetbal ook in België ingevoerd worden, heel wat mensen zijn daar echter tegen.

Zo bleek afgelopen weekend nog maar eens dat het winterweer een zware impact heeft op het voetbal in onze eerste klasse. Er werden twee wedstrijden afgelast en in heel wat andere stadions was het veld zo goed als onbespeelbaar. Toch blijft Ivan De Witte, voorzitter van de Profliga, voorstander van het kerstvoetbal. 

Vooral met het oog op commerciële doeleinden is kerstvoetbal interessant en daar maakt de voorzitter ook geen geheim van: "Als er kerstvoetbal komt, is dat volledig geïnspireerd door commerciële belangen. In die periode zijn er nu eenmaal meer tv-kijkers thuis of toeschouwers die naar de stadions kunnen komen. Een voetbalcontract mét of zonder kerstvoetbal: dat zal volgens mij wel een verschil maken in de prijs," klonk het bij Ivan De Witte.  

Toch is het ook de voorzitter van de Profliga niet ontgaan dat voetballen in winterweer een slechte invloed heeft op het niveau van de matchen, zo werd de match van zijn team AA Gent tegen FCV Dender op een bijna onbespeelbaar veld afgewerkt. Daarom overweegt De Witte om verwarmde velden te verplichten: "Als we kerstvoetbal introduceren, moeten we er eens goed over nadenken om verwarmde velden in de licentievoorwaarden op te nemen. Maar voorts pleit ik ervoor om het idee van het kerstvoetbal te behouden," verklaarde Ivan De Witte. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties