Analyse Roeselare: 'Rustig doorheen de competitie'

Dirk Pieters
| 0 reacties
Roeselare: 'Rustig doorheen de competitie'
Foto: © SC

* VOORAF KSV Roeselare ontstond in 1999 uit de fusie tussen KSK en KFC Roeselare. De ploeg speelt sinds het seizoen 2005-2006 in eerste klasse. De club kende in die enkele jaren enkele opmerkelijke gebeurtenissen.

In het seizoen 2002-2003 eindigt Roeselare als voorlaatste in de tweede klasse, maar mocht het er toch blijven na de licentieproblemen van eersteklassers KV Mechelen en Lommel en tweedeklasser Liège. Een seizoen later deed de club het veel beter. Het strandde op een zucht van de promotie naar eerste klasse. Winst tegen Tubeke in de eindronde volstond om naar eerste te stijgen, maar zwart-wit gaf na enkele scheidsrechterlijke dwalingen uiteindelijk een 1-2 voorsprong nog uit handen. Een jaar later was het dan toch raak. In de eindronde haalde Roeselare een 16 op 18 en eerste klasse werd een feit. Het eerste seizoen in eerste klasse werd meteen een voltreffer. De club speelde een goed seizoen en mocht zelfs als meest faire ploeg Europa in.


* DE VERWACHTINGEN

Roeselare eindigde vorig seizoen op de elfde plaats. De club wou opnieuw een goede middenmotor zijn. Alles wat beter is, is goed meegenomen. Toch wil Roeselare geen al te gekke dingen doen om een mooie plaats te hebben in het klassement. Dat is gezien het feit dat ze nog maar twee seizoenen in eerste klasse meedraaien een goede instelling. Roeselare hoopte op een positie in de linkerkolom, maar dat zit er voorlopig (nog) niet in.


* DE COMPETITIESTART

Wit-zwart trok op de openingsspeeldag naar Charleroi, waar het meteen een punt binnenhaalde. Het was de ex-speler van Charleroi, Akgül, die er 1-1 van maakte. Op de tweede speeldag behaalde Roeselare de eerste van vijf overwinningen in de heenronde. Het speelde op Schiervelde nieuwkomer Dender naar huis met 3-1. Op de derde speeldag zorgde Roeselare voor een eerste kleine stunt. De club pakte een verdiend punt op het veld van Racing Genk. Nadien ging het wat minder voor de West-Vlamingen. Standard en Cercle Brugge waren te sterk en ook van FC Brussels kon niet gewonnen worden. Nadien werd Zulte Waregem op Schiervelde huiswaarts gestuurd. De West-Vlaamse derby werd met 3-2 gewonnen. Ook een week later pakte Roeselare een knap punt tegen Anderlecht. Het dieptepunt van de heenronde kwam er tegen Westerlo. Met veel geblesseerden kreeg Roeselare zes doelpunten om de oren in het Kuipke. Thuis tegen Club Brugge stond het lange tijd op voorsprong, maar moesten ze uiteindelijk met lege handen achterblijven, onverdiend. De allerlaatste wedstrijd van de heenronde werd uitgesteld wegens de slechte weersomstandigheden en zo eindigde Roeselare op de dertiende plaats met twintig punten. 

Ook in de Beker van België doet de eersteklasser het niet slecht. Het versloeg in de vorige ronde tweedeklasser Eupen met 4-1 cijfers. In de volgende ronde moet Roeselare het opnemen van Charleroi.


* TOPPERS EN FLOPPERS

Doelpunten maken is voor Roeselare niet echt een groot probleem. De club heeft met Mahamadou Dissa de topschutter van de heenronde in huis, maar slikte toch te veel tegentreffers om een hogere plaats in het klassement op te eisen. Het aanvallende trio van Roeselare (Tanghe, Kpaka en Dissa) is absolute top.

* HOE MOET HET VERDER

Hoe het verder moet met Roeselare is nog koffiedik kijken. De club zag tijdens de winterstop al Frederik Vanderbiest vertrekken en kan mogelijk tussen 20 januari en 10 februari niet rekenen op topschutter Mahamadou Dissa. De aanvaller werd opgeroepen voor de Afrika Cup. De club werd dit seizoen ook niet gespaard van blessures. Als de spelers ook in de terugronde weer uitvallen, kan het nog een lastig seizoen worden. Toch ziet het er niet naar uit dat Roeselare in de problemen gaat komen, zeker niet als spelers als Oyen en Vanderhaeghe opnieuw topfit zijn.

* ANALYSE VAN VOETBALKRANT

Roeselare deed het niet onaardig in de heenronde. Het bracht spektakel en pakte ook de nodige punten. Toch kan de club nog hoger eindigen als het in de defensie alerter kan zijn. Als het aanvallende trio ook in de terugronde kan schitteren dan pakt Roeselare zeker nog de nodige punten. (AN)

* Score Heenronde: 6/10.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties