Onrust bij AA Gent

Nico Wieme
| 0 reacties
Onrust bij AA Gent
Foto: © SC

AA Gent begon gisteren aan de voorbereiding op de tweede competitiehelft en dat gebeurde niet in de beste omstandigheden. Onderhuidse irritaties staken de kop op.

Stoica
De goede voornemens voor het nieuwe jaar werden bij de Buffalo’s meteen van tafel geveegd. In eerste instantie was er lichte wrevel bij trainer Trond Sollied omdat Alin Stoica niet aanwezig was. De Roemeen zat naar verluidt vast op de ondergesneeuwde luchthaven van Boekarest. “Michel Louwagie zegt dat hij vast zit in Boekarest. Dat is Stoica’s versie. Ik weet niet of het waar is. En ik trek het me ook niet aan”, reageerde de Noor die stilaan genoeg heeft van de polemiek die rond hem en Stoica gevoerd wordt. “Als mensen denken dat ik iets tegen Stoica heb, kennen ze niets van voetbal. Ik heb persoonlijk geen problemen met hem. Maar ik kan niet voor hem spelen. En als hij zelf wil vertrekken, dan is dat zijn beslissing. En dat geldt voor iedereen hier”, aldus een geprikkelde Sollied.
 
Fadiga
Niet alleen Stoica zorgt voor irritaties in Gent, ook nieuwkomer Kalilou Fadiga zorgt niet meteen voor de beste sfeer. Het gezicht van de Senegalees stond op donderen. “Ik wou mee op stage met Senegal voor de Afrika Cup, maar ik moet van Gent mee op stage naar Spanje, als test. Maar ik moet me toch niet meer bewijzen, zeker?” ergerde hij zich. Desondanks gaf de aanvallende middenvelder wel een gemotiveerde indruk tijdens de eerste training.
 
Ervaring
Sollied rekent in ieder geval op Fadiga. “Ik vind het maar normaal dat hij meegaat op stage. Je moet toch een keer starten. En ik heb leiders nodig. Ervaren spelers zoals Fadiga en Dario Smoje”, aldus de Noor. Veel tijd krijgt de Noor niet om het geheel in elkaar te laten passen, want met een zesde plaats kan het veeleisende Gentse bestuur niet tevreden zijn. Sollied wijt het beperkte puntenaantal niet alleen aan de vele scheidsrechterlijke beslissingen die in het nadeel van Gent vielen, maar ook aan henzelf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties