De Boeck langer bij Cercle

Nico Wieme
| 0 reacties
De Boeck langer bij Cercle
Foto: © SC

De hoogconjunctuur van Cercle Brugge legt Glenn De Boeck geen windeieren. De Cerclecoach heeft nog een contract tot medio 2009, maar bereikte volgens Het Nieuwsblad een overeenkomst met voorzitter Frans Schotte om dat te verlengen tot 2011.

Contractverlenging
Cercle Brugge leeft momenteel op een wolk. De uitstekende prestaties in zowel de competitie als de beker nopen voorzitter Frans Schotte ertoe het ijzer te smeden terwijl het heet is. De grote baas van Standaard Boekhandel is uitermate tevreden over het werk van zijn trainer Glenn De Boeck. Hij bereikte met de ex-Anderlechtverdediger een akkoord om ook de komende drie jaar de groen-zwarten te trainen. De voorzitter weet wat hij doet, want sommige spelers koppelen hun lot aan dat van De Boeck. Dat is onder meer het geval voor Oleg Iachtchouk, die nog tot 2009 onder contract staat.
 
Geen vertrekkers
Door de sterke prestaties neemt ook de interesse voor de diverse goudhaantjes met de dag toe. Zo informeerden Anderlecht, Racing Genk en Standard officieel naar Tom De Sutter, maar groen-zwart is niet van plan om zijn prijsschutter voor het einde van het seizoen te laten vertrekken. Hetzelfde geldt voor Stijn De Smet, wiens contract nog 1,5 jaar doorloopt. Cercle is evenmin geneigd om beiden op hetzelfde tijdstip te laten vertrekken. Ook Honour Gombami geniet veel interesse, maar voor hem geldt hetzelfde als voor de anderen.
 
Budget
Het succes van Cercle heeft ook zijn consequenties op het gebied van het budget. Het bestuur stelt voor dit seizoen een budget van 5 miljoen euro voorop, volgend jaar wordt dat met 1 miljoen opgetrokken. De afgelopen jaren draaide Cercle meestal rond de 3 à 3,5 miljoen. Met Thomas Cook werd een extra grote sponsor aangetrokken en de overeenkomst met hoofdsponsor Vacansoleil willen de Bruggelingen openbreken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties