Hajnal niet te houden bij Karlsruher

Hajnal niet te houden bij Karlsruher
Foto: © SC

Tamas Hajnal van Karlsruher SC staat in de belangstelling van Borussia Dortmund. Of het nog deze winter tot een transfer komt, is niet zeker, maar dat de Hongaar komende zomer moeilijk te houden zal zijn, staat buiten kijf.

Karlsruher SC betaalt de tol van het succes. De neofiet die voor het eerst sinds 1998 weer in de Bundesliga speelt, doet het buitengewoon goed. Halfweg de competitie staat KSC op een mooie zesde plaats. De uitstekende prestaties hebben al heel wat scouts naar het Wildparkstadion gelokt. Een van de uitblinkers uit de heenronde is Tamas Hajnal. De ex-speler van Sint-Truiden geniet concrete belangstelling van Dortmund.
 
Bij Karlsruher zijn ze het gewoon dat ze door de financieel sterkere clubs leeggeroofd worden. Eerder moest men al Oliver Kahn, Mehmet Scholl, Oliver Kreuzer en Thorsten Fink naar Bayern München laten gaan. Vorig jaar was het de beurt aan Giovanni Frederico, die als topschutter uit de tweede Bundesliga naar Dortmund trok.
 
Volgende zomer zal meer dan waarschijnlijk Hajnal dezelfde weg volgen. De Hongaarse international lijkt niet te houden.  KSC-manager Rolf Dohmen klinkt verbitterd in het Duitse voetbalblad Kicker. “Vroeger waren we het opleidingscentrum van Bayern München, nu worden we het voor Dortmund.” Dohmen berust al in zijn lot. “Michael Zorc (sportmanager van Dortmund, nvdr.) heeft mij gebeld om te vragen of hij met Hajnal mocht praten. Alles is correct verlopen.” De KSC-topman bevestigde een officiële aanvraag uit Dortmund, dat tevens geïnteresseerd is in kapitein Mario Eggimann. “Als Tamas een aanbieding van Borussia krijgt, dan kunnen wij niet meer mee”, eindigt Dohmen gelaten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties